HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑνοιχτό το ενδεχόμενο ενοποίησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενοποίησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας μετά και το σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση της Οργάνωσης των Νοσοκομείων. Σύμφωνα με παράγραφο του συγκεκριμένου σχεδίου προβλέπεται η διασύνδεση-ενοποίηση Νοσηλευτικών Μονάδων όμορων Νομών σε περιπτώσεις που οι γεωγραφικές αποστάσεις το επιτρέπουν.

Οι ενοποιημένες νοσηλευτικές μονάδες θα αποτελούν ενιαίο και αυτοτελές ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Γενικό νοσοκομείο» ή «περιφερειακό γενικό νοσοκομείο» με γεωγραφικό προσδιορισμό που ακολουθεί, θα έχουν ενιαία διοίκηση και ενιαίες διευθύνσεις/ υπηρεσίες.

Στον οργανισμό των νοσοκομείων αυτών, οι θέσεις του προσωπικού θα κατανέμονται μεταξύ των ενοποιημένων Νοσηλευτικών Μονάδων.

Σε κάθε υπηρεσία, θα προβλέπεται και θέση αναπληρωτή προϊσταμένου / ης. Οι ΝΜ πρόκειται διασυνδέονται, θα έχουν κοινό συλλογικό όργανο διοίκησης, με ξεχωριστό οργανισμό και υπηρεσίες. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για το οποίο βέβαια υπάρχει δέσμευση του Παύλου Πολάκη κατά την επίσκεψη του σε αυτό ότι δεν θα συγχωνευτεί-ενοποιηθεί ή οτιδήποτε άλλο, όμως με αυτό το σχέδιο νόμου ανοίγει έναν μεγάλο παράθυρο διοικητικής συνένωσης του δικού μας Νοσοκομείου με αυτό της Λευκάδας.

Πιθανή διασύνδεση των δύο Νοσοκομείων πρακτικά σημαίνει συνένωση, διότι από την στιγμή που δύο μονάδες θα έχουν κοινή διοίκηση θα είναι πιο εύκολη η μεταφορά προσωπικού είτε από το ένα είτε από το άλλο νοσοκομείο.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας προχώρησε σε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου και φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τις όποιες βλέψεις της κυβέρνησης για ενοποίηση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας.

Εκφράζοντας την άποψη του Συλλόγου ο πρόεδρος του κ. Κώστας Κύρλας είπε μεταξύ άλλων πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πάρα πολύ αρνητική για το μέλλον του Νοσοκομείου Πρέβεζας διότι σύμφωνα με τον Σύλλογο για το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπάρχει ένας σχεδιασμός για επαρκή στελέχωση του, επειδή όμως δεν προβλέπεται να προκηρυχθούν νέες θέσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτό το σχέδιο Νόμου να απορροφήσουν προσωπικό από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Ο κ. Κύρλας μάλιστα αποδίδει αυτή την κίνηση στο γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 το Νοσοκομείο Πρέβεζας εξυπηρέτησε 70 χιλιάδες ασθενείς, νούμερο 30% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2014 όπου οι ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν από το Νοσοκομείο ήταν 45 χιλιάδες.

ΠΗΓΗ: mypreveza.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ο Καρνάβαλος Μπακούρι!
Επομενο αρθρο
Ένα συγκλονιστικό άρθρο από τον συγγραφέα της γάτας των Ιμαλαΐων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.