HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑντώνης Σάντας: χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ

Αντώνης Σάντας: χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ

Ο Αντώνης Σάντας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα Επί Κοντώ, ανέβηκε πάνω από 4.70μ, κερδίζοντας την πρώτη θέση, στην Παγκόσμια Γυμνασιαδά που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στο Μαρακές του Μαρόκου.

Το άλμα που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον Αντώνη Σάντα!

Gepostet von StivoZ.gr Athletics Portal am Montag, 7. Mai 2018

Για μια εβδομάδα, το Μαρακές έγινε η πρωτεύουσα του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού. Αντιπροσωπείες από 58 χώρες ταξίδεψαν στο Μαρόκο για να λάβουν μέρος στη 17η – και τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά – Γυμνασιάδα ISF, Σχολή Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF). Με σύνθημα «Εκπαίδευση μέσα από τον αθλητισμό» συγκεντρώνει νεαρούς μαθητές απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο να τους φέρει σε επαφή με το πνεύμα του διεθνούς συναγωνισμού, και να προαγάγει το fair play, τη φιλία και την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 58 χώρες από όλο τον κόσμο, η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 34 μετάλλια συνολικά, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κολύμβηση με 20 μετάλλια, και τη δεύτερη θέση στον κλασικό αθλητισμό με 14 μετάλλια!

Αντώνης Σάντας γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής από την ηλικία των 5 ετών με πάρα πολλές διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Γυμναστικής. Το 2015 σε ηλικία 14 χρονών στρέφεται από τον χώρο της Ενόργανης Γυμναστικής στον Κλασσικό Αθλητισμό και ασχολείται με το αγώνισμα του Άλματος Επί Κοντώ. Γίνεται Μέλος της Εθνικής μας Ομάδας του Στίβου στην κατηγορία των Παίδων από το 2017. Μαθητής της Β’ τάξης Γενικού Λυκείου προσπαθεί να συνδυάζει τον Πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο με το σχολείο. Προπονείται καθημερινά τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Άγιο Κοσμά. Προπονητής του είναι ο κ. Στεφανής Φώτης.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
2η θέση Πανελλήνιο Παμπαίδων Α’ 2016
1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Τρίκαλα 2017
5η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Κατερίνη 2017 (μεγαλύτερη κατηγορία).
Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Μέρες Νεότητας 2017 στο Γκιόρ στην Ουγγαρία.
1η θέση Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας – Κύπρου 2018.
1η θέση Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, Γυμνασιάδα 2018 Μαρόκο. Με επίδοση 4.80μ. Όριο για το Πανευρωπαϊκό Παίδων/Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί στις 5/9 Ιουλίου 2018 στην Ουγγαρία.

Προηγουμενο αρθρο
Λειτουργία καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση τις Κυριακές και Αργίες στη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
«Σύντροφοι και συντρόφισσες, ιδού γιατί αγοράσαμε τη βίλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.