HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΑν γυρίζαμε το χρόνο πίσω!

Αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω!

Τρεις φωτογραφίες της Λευκάδας τραβηγμένες από το ίδιο σχεδόν σημείο. Φαίνεται το Ιβάρι, οι καλαμωτές και η σημερινή οδός Άγγελου Σικελιανού.

Όμορφες φωτογραφίες αποπνέουν ηρεμία, γαλήνη και ομορφιά. Αποτελούν και αυτές συνέχεια των χιλιάδων φωτογραφιών και αναφορών που γίνονται μέσα από αυτή τη σελίδα για τη Λευκάδα του χτες.

45
Λευκάδα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90
αγνωστη4
Εικονίζεται ο Σπύρος Κερασοβίτης
1980
Λευκάδα 1980.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να ωραιοποιήσουμε το παρελθόν. Κίνητρό μας είναι να συνδέσουμε το χτες με το σήμερα. Γνωρίζουμε καλά πως οι παλιές φωτογραφίες παρουσιάζουν συνήθως μια εξιδανικευμένη μορφή από το παρελθόν, κάποιες φορές μάλιστα και «παραμορφωμένη». Η άγνοια επίσης για τους περασμένους καιρούς με μόνη τη θεα εικόνων, κάποιες φορές μας δίνει λαθεμένες εντυπώσεις.

Ας απολαύσουμε τις όμορφα χρωματισμένες φωτογραφίες της Λευκάδας του χτες, έχοντας κατά νου, πως αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ίσως ελάχιστοι θα προτιμούσαν να ζούσαν εκείνη την εποχή.

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών «Νήρικος»
Επομενο αρθρο
Λιόκριση Αναμνήσεων – Αναβίωση Παραδοσιακών Τρόπων Ψαρέματος στην Λυγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.