HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑν είχε «ξελογγωθεί»;

Αν είχε «ξελογγωθεί»;

Το να κυκλοφορείς είτε πεζός είτε με αυτοκίνητο αυτό το μήνα στην πόλη μας -και σε όλο το νησί- είναι κόλαση και πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούν να χωρέσουν τόσα πολλά αυτοκίνητα. Υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο κίνησης, αλλά και στάθμευσης, ιδιαίτερα στην πόλη.

Το πρόβλημα φάνηκε οξύτερο φέτος το καλοκαίρι όχι μόνο από την κοσμοσυρροή -την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων-, αλλά και από την ποιότητα των επισκεπτών. Οι πολλοί Βαλκάνιοι επισκέπτες μας έχουν όλες τις κακές συνήθειες που χαρακτηρίζουν και τους ντόπιους. Βρίσκονται όλη μέρα μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο. Θέλουν να το παρκάρουν δίπλα στο εστιατόριο ή στο καφέ που θα καθίσουν. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη οδικής παιδείας τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Δεν προτείνω σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσουμε ούτε καινούργιους δρόμους ούτε να προσθέσουμε κι άλλο τσιμέντο στην πόλη δημιουργώντας πάρκινγκ. Θα μπορούσε όμως ο Δήμος, στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα από το Δημαρχείο, να είχε μετακινήσει τα εγκαταλειμμένα χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν θέσεις, μέσα και έξω από αυτό. Αν καλά θυμάμαι ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση με εταιρεία, που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά.

13

15

Υπάρχουν δίπλα από το Δημαρχείο και μέχρι το κτίριο της Πυροσβεστικής τεράστιες, χέρσες και λογγομένες εκτάσεις. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ο Δήμος ή το Δημόσιο. Αν είχε επιλεγεί ένα κομμάτι, είχε ξελογγωθεί και είχε στρωθεί, χωρίς πολλά έξοδα, θα μπορούσε να δέχεται ένα μέρος των αυτοκινήτων της πόλης. (Η περιοχή ανεξαρτήτως πάρκινγκ, τείνει με τα χρόνια να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ βρίσκεται στο πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού και χρειάζεται ούτως ή άλλως καθάρισμα.)

Αυτά σε συνδυασμό με την απαραίτητη αστυνόμευση, και την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων σεβασμού, ίσως έδιναν μια καλύτερη εικόνα της πόλης. Ίσως να έλειπε το χάος και η αίσθηση που δίνεται αυτό τον καιρό, πως η πόλη είναι μια τεράστια μάντρα αυτοκινήτων!

Προηγουμενο αρθρο
Χρονιά του ελληνικού ελαιολάδου το 2015
Επομενο αρθρο
Η νύφη, φρεγάδα στολισμένη! Ο γαμπρός;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.