HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπάντηση αντιπεριφερειάρχη σε δημοσιεύματα σχετικά με την αμμόγλωσσα

Απάντηση αντιπεριφερειάρχη σε δημοσιεύματα σχετικά με την αμμόγλωσσα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
——–
Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας : 31 100
FAX : 26453-60705
Τηλέφωνο : 26453-60700
E-mail: antipin.lef@pin.gov.gr
Λευκάδα, 24-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ

«Μέσα στην γενική ασχήμια της ταραγμένης περιοχής …».

Όμορφα λόγια ενταγμένα σε μια εποχή συνεχούς διαμαρτυρίας για όλα και προς όλους, σε μια εποχή ακατάσχετης δημοσίευσης απόψεων του οποιουδήποτε για κάθε θέμα επικαιρότητας και όχι μόνο, από εγχειρήσεις καρδιάς, μέχρι το πέταγμα των φλαμίνγκο στο Ιβάρι.

Είναι ωραία να στεκόμαστε ακίνητοι στον καναπέ, έχοντας απεριόριστο χρόνο στην διάθεσή μας, με μόνο σκοπό την εκ του ασφαλούς κριτική. Βασικός στόχος για τους «ακίνητους» το «Ότι κινείται εκτελείται». Χαρακτηριστικοί οπαδοί της ακινησίας, του «μην πειράζετε τίποτα, μην φτιάξετε τίποτα», ή μάλλον «γιατί δεν κάνετε κάτι για να έχομε αντικείμενο να σας σχολιάζουμε» τις περισσότερες φορές μίζερα.
Κανείς από τους όψιμα διαμαρτυρόμενους δεν έκανε τον κόπο πρώτα να ενημερωθεί.

Για παράδειγμα:

Η μελέτη της «Διαπλάτυνσης του Διαύλου Λευκάδας» ανατέθηκε το 2001 από την τότε ΠΙΝ (κρατική με διορισμένο Γ.Γρ.).

Η μελέτη δημοσιεύτηκε και έλαβε θετική γνωμοδότηση με την αριθ. 78/2004 απόφαση του Νομ. Συμβ.
Ότι η ΚΥΑ έγκρισης Περιβ. Όρων εκδόθηκε 7-04-2008, με απαγόρευση από την Αρχαιολογία για κατασκευή έξαλων προβόλων και αντ’ αυτού την κατασκευή ύφαλων προβόλων. Αυτή την Τεχνική λύση πρότεινε ο μελετητής, αυτή έκανε αποδεκτή η επίβλεψη, αυτή ενέκριναν τα θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησης του Λευκαδίτικου Λαού

Η μελέτη ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε στις 30-12-2010 από την τότε ΠΙΝ.
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ όπως προέβλεπε η μελέτη στις 22-06-2011.
Συμβασιοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Αλήθεια τότε που μπορούσε κάτι να γίνει που είσαστε ;

Παρά ταύτα η Π.Ε. Λευκάδας, στα μέτρα που ήταν εφικτό, προχώρησε σε διορθώσεις της μελέτης αφού έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις, από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες για την βελτίωση της απόδοσης του έργου.
Και σήμερα, μετά από άμεση επικοινωνία με την ΤΕΡΝΑ και τον κύριο Περδικάρη, θα γίνει αποκατάσταση της περιοχής και προσπάθεια να μην συμβεί κάτι ανάλογο ξανά σε παρόμοιες συνθήκες.

Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την Aμμόγλωσσα, θα είχατε κάνει τον κόπο να επισκεφτείτε την Τεχνική Υπηρεσία ή εμένα προσωπικά και να ζητήσετε πληροφορίες. Δεν θα σας τις είχαμε αρνηθεί.

Τι προτείνετε τελικά για το «πρόβλημα»;

Να σταματούσε το έργο (αφού δεν ασχολήθηκε κανείς το 2004 όταν έπρεπε). Να κινδυνεύσει με απένταξη, με συνέπεια τον καταλογισμό της δαπάνης στην Π.Ε. Λευκάδας και την ποινική δίωξη του υπαλλήλων που το επέβλεπαν σήμερα και δεν είχαν καμία σχέση με την μελέτη.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Δεν θέλετε να ενημερωθείτε. Αναζητάτε έναν νέο ρόλο στην μικρή κοινωνία μας; Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Ίσως και να μην ζητάτε τίπoτα, παρά μια συνεχή εκ του ασφαλούς διαμαρτυρία (όπως με το θέμα του Φάρου – που απαγορεύθηκε από την αρμόδια υπηρεσία φάρων του πολεμικού ναυτικού επειδή εμποδίζει την ημερήσια σήμανση και πολλά άλλα…)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογές Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ
Επομενο αρθρο
Ακόμη ένα τρακάρισμα στην Φιλοσόφων και Καραβέλα

8 Σχόλια

  1. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ
    31 Ιανουαρίου 2018 at 11:26 — Απάντηση

    Παρακαλώ ας μου απαντήσει καποιος στην παρακάτω απορία; αν φέρει κάποιος στο σπίτι του ενα τεχνικό για να του κατασκευάσει κάτι,και του κάνει κακοτεχνίες θα την παραλάβει;ή αφου κληθεί πάλι ο τεχνικός να κανει επιδιορθώσεις τοτε και μονο τοτε θα παραλαβει την εργασία που του εκανε;Το λέω αυτό γιατί ακουσα τον κ. αντιπεριφερειάρχη να λέει ότι σε 15 μέρες θα παραλάβει ως αρμόδια περιφέρεια το έργο της αμμόγλωσσας.Ειπε βέβαια οτι εχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες για να γίνουν οι επιδιορθώσεις απο την τεχνική εταιρεία.Ελπίζω ότι σε αυτές τις 15 μέρες να διορθωθούν όλες οι αστοχίες που δημιούργησε η εταιρεία στο έργο και μετά να ακολουθήσει η παραλαβή.Διαφορετικά πιστεύω ότι θα θυμηθώ τον τίτλο της ελληνικής ταινίας “Μην είδατε τον Παναή”! Τελειώνοντας παρακαλώ ας με ενημερώσει κάποιος πότε θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια για να μη στερήσω από τον εαυτό μου την χαρά της ιδιότητας μου.
    Σας ευχαριστώ.

  2. Σκορπιός
    26 Ιανουαρίου 2018 at 15:05 — Απάντηση

    Βλέποντας κανεις το αποτέλεσμα του μεγαλόπνοου εργου της αμμογλωσσας,αβίαστα εκστομίζει τις παρακάτω λεξεις: ανευθυνότητα,βλακεια,ανεπάρκεια,αισχος.!
    Αυτή η εικόνα της αμμόγλωσας και της πρωην υπέροχης αμμουδίτσας πίσω απο το φανάρι είναι και ο ορισμός της εννοιας των ανωτέρω λέξεων!
    Ολοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί και μη είναι ποινικά υπόλογοι και πρέπει καποια αρχη να κινήσει τις σχετικές ποινικές διαδικασίες,γιατί κατεσπαταλήθηκαν αρκετά εκατομμύρια γι΄αυτό το ανοσιούργημα,που κάποιοι ανεγκέφαλοι πέτυχαν χωρίς να διαφαίνεται κανένα κόστος εις βάρος των!
    Κύριε αντιπεριφεριαρχη,φροντίστε και με τους άλλους αρμόδιους να αποκαταστήσετε την επικίνδυνη ασχήμια που έχει δημιουργηθεί.Δεν είστε άμοιροι ευθυνών,και να αφήσετε τις δικαιολογίες περι ευθύνης αλλων,γιατι ολοι φταίτε(πρώην και νυν).!

  3. dope
    25 Ιανουαρίου 2018 at 19:17 — Απάντηση

    στο Μαρακαιμπο στην Βενεζουελα,χωρις αστεια ειναι διπλα στην Αρουμπα πρωην Ολανδικη αποικια ισως ειναι καλυτερα

  4. Νώντας Γαζής
    25 Ιανουαρίου 2018 at 14:15 — Απάντηση

    Προτείνω στον κ. Περιφερειάρχη να κάνει ένα ταξίδι στην Ολλανδία και να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο και την έδρα της Υδραυλικής και να έχει μαζί του όλα τα στοιχεία ώστε να τους δώσει να καταλάβουν το πρόβλημα! Εκεί θα του πουν ποιός έχει τις γνώσεις και την Ειδικότητα ώστε να τον προσκαλέσει μετά να έρθει να κάνει τις ανάλογες ερευνητικές του Εργασίες και να μας δώσει τα αποτελέσματα της Μελέτης του και τις προτάσεις του. Αυτοί μόνο γνωρίζουν τι σημαίνει θάλασσα και πως να την τιθασεύσεις γιατί ζουν κάτω από την επιφάνειά της το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους. Και επειδή είναι γιός αν δεν κάνω λάθος του εντιμότατου και απίστευτα λογικού Μπάρμπα Γιάννη του Χαλκιά μου δίνει το θάρρος να προτείνω αυτήν τη λύση, που πιστεύω ότι θα λύσει σε μέγιστο βαθμό το αιώνιο πρόβλημα. Καλό είναι να έχει μαζί του και τις προηγούμενες ενέργειες που απέβησαν άκαρπες! Κανείς άλλος δεν γνωρίζει τη θάλασσα όσο οι Ολλανδοί!!!!

  5. Νώντας Γαζής
    25 Ιανουαρίου 2018 at 14:00 — Απάντηση

    Δεν γνωρίζω τα γεγονότα με την αμμόγλωσσα τα τελευταία χρόνια! Εκείνο που εγώ γνώριζα καλά ήταν ότι όταν μας πήγε η Γεωπονική Σχολή στο τελευταίο Έτος με τον Καθηγητή της Υδραυλικής τον κ. Τερζίδη Γιώργο στην Ολλανδία και μας έδειξαν το τεράστιο έργο που σώζει την Ολλανδία από τη θάλασσα μιας και τα περισσότερα χιλιάδες στρέμματα της Ολλανδίας βρίσκονται χαμηλότερα από τη θάλασσα, πήγα και τον ρώτησα τι θα μας συμβούλευε να κάνουμε στη δική μας περίπτωση. Και μου είπε τότε να καλέσουμε έναν Καθηγητή της Υδραυλικής από το Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και η λύση που θα μας έδινε θα ήταν η ενδεδειγμένη. Τότε μαζί με τον ξάδερφό μου τον Νίκαντρο Κακλαμάνη, που ασχολούνταν με τους Ιχθυοκλωβούς και τα ψάρια, συχνάζαμε στο Νήρικος και πρότεινα στην Άννα που ήταν τότε στα μέσα και στα έξω να κάνει αυτήν την πρόταση και να λυθεί έκτοτε (από τη δεκαετία του ’80 το πρόβλημα της αμμόγλωσσας, αλλά μιλούσα σε ώτα μη ακουόντων. Τότε είχα μεγάλη εμπιστοσύνη και απίστευτη συνεργασία με τον μπάρμπα Γιάννη τον Χαλκιά που ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Καρυωτών και ήταν ξεχωριστός, μοναδικός, έντιμος, χωρίς να κάνει έργα για να τα κονομήσει, που έκανε ένα αγροτικό δρόμο προς το χωριό του από το δρόμο της Καρυάς αν θυμάμαι καλά και σύμφωνα με τα καθιερωμένα κόστισε το 1/4 από ίδιο δρόμο με λιγότερα ίσως προβλήματα και εκβραχύνσεις από ένα άλλο χωριό, που δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Δεν κάνω αναφορά στον Πρόεδρο αυτό για να τον επαινέσω αλλά ήταν μεγάλη προσωπικότητα και απίστευτα έντιμος και αυτός ήταν ο μπροστάρης που πάλαιψε για να μην πέσει μέσα στο Δίαυλο ο Βιολογικός, αλλά το κονγκλάβιο τότε ήταν κατεστημένο και ο καημένος ο Σκαλτσάς δεν μπόρεσε να το σπάσει.

  6. SPYROS DESYLLAS
    25 Ιανουαρίου 2018 at 11:01 — Απάντηση

    Στο Μπάρι της Ιταλίας υπάρχουν τεράστιοι τατασκευασμενοι ογκόλιθοι έξω από την θάλασσα να προστατεύουν αυτοί θίγουν το περιβάλλον,η τα θαλάσσια αναχώματα στην Ολλανδία Βέλγιο ,οι ογκόλιθοι που άρχισαν να κατασκευάζουν οι Ιταλοί στο κάστρο ήταν λάθος, αλλά τη να πούμε στη χώρα της μάσας που βρισκόμαστε ,και τους ανθρώπουςτων καναπέδων με λίγη διαφορετική ονομασία και τακτική.

  7. ΗΣΑΙΑΣ
    25 Ιανουαρίου 2018 at 08:12 — Απάντηση

    Οι άνθρωποι ή δεν καταλαβαίνουν τίποτα ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τους λένε οι απλοί πολίτες (που δεν ασκούν εξουσία) σ’ αυτούς (που ασκούν την εξουσία) “στην Αμμόγλωσσα έγινε έγκλημα, αίσχος” και μας απαντάει “γιατί δεν ήρθατε να ενημερωθείτε και κάθεστε στον καναπέ”, “Τι προτείνετε τελικά για το πρόβλημα»; “θέλετε να σταματήσει το έργο?”. Έχω δει εξουσίες και εξουσίες να μας δουλεύουν αλλά τέτοιο χάλι “πρώτη φορά” βλέπω!

  8. Άγγελος Σταγιάνος
    24 Ιανουαρίου 2018 at 18:14 — Απάντηση

    Μοιάζει με ένα είδος δικαιολογίας ως προς το αποτέλεσμα του όλου έργου. Σαν να μας λέει πως εμείς φταίμε, που δεν πήγαμε να ενημερωθούμε. Που ήμασταν εμείς;;; Εσείς (όχι εσεις προσωπικά) που είσαστε, τi κοιτούσατε; Σας πληροφορώ, πως προτάσεις είχαν γίνει και πιο παλιά και πολλοί είχαν προβάλει από τότε τις ενστάσεις τους και τις απορίες τους για το όλο ζήτημα. Και είναι από αυτούς που τώρα λέτε πως είναι των καναπέδων, αλλά τότε δεν ένοιαζε κανέναν αρμόδιο, ίσα ίσα μας έλεγαν να μην βιαζόμαστε. Τις σκαλίτσες, γιατί τις χάλασαν; Αυτόν το δρόμο, δεν ήταν κανείς εκεί,να δει τι κάνουν; Τον φάρο, δεν είδαν ότι θα τον ξήλωναν; Οι μαούνες τι κάνουν τόσο καιρό εκεί; Και αρκετά άλλα.Την μελέτη την ενέκριναν όπως ψηφίζουν κάποιοι βουλευτές; Και αν κάπου έγραφε πως όποιος την υπογράψει θα τον πετάξουν στη θάλασσα, θα υπέγραφε; Και τελειώνοντας να σας επισημάνω, όπως και τότε, πως εμείς θέλουμε το καλό για τον τόπο μας και θα ήταν έξυπνο, από την μεριά των υπευθύνων να άκουγαν κάποιες απόψεις. Εμείς δεν ήμασταν απέναντι από κανέναν. Εμείς ήμασταν , είμαστε και θα είμαστε στο ΚΑΣΤΡΟ ….

    Ευχαριστώ
    Άγγελος Σταγιάνος

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.