HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑπάντηση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε δημοσίευμα

Απάντηση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε δημοσίευμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
(Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που απαρτίζεται από τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές Δραγώνα Ιωάννη Πρόεδρο, Καλαφάτη Θανάση Αντιπρόεδρο Α΄, Χάλαρη Ιωάννη Αντιπρόεδρο Β΄, Τζανάτο Ερνέστο Αντιπρόεδρο Γ΄ καθώς και τα μέλη Εσπιαλίδη Νικόλαο, Δουληγέρη Χρήστο, Βλάμμο Παναγιώτη, Μπέτυ Τσακαρέστου και Αναστασιάδη Κίμωνα , ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν τρεις μήνες.

Η νέα Διοίκηση, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, θέτει σαν ένα από τους κύριους στόχους της τη μεγαλύτερη διάχυση και εφαρμογή της τεχνολογίας στους αρμούς της Επτανησιακής Οικονομίας, συμμετέχοντας έτσι στην προγραμματιζόμενη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας.
Η προσπάθεια αυτή της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την ολοκλήρωση των στόχων της, προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμοδίων Υπουργείων καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών τοπικών Δημόσιων Οργανισμών, όπως τις παραγωγικές τάξεις και τις διοικήσεις τους, τα πολιτιστικά σωματεία, τη Δημόσια Εκπαίδευση, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Επιπροσθέτως, θα επιδιώξει τη συνεργασία με την Εκκλησία και τους ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι ενεργοποιούνται πολλαπλά στα δίκτυα αλληλεγγύης και καλύπτουν αποτελεσματικά τις κοινωνικές ανάγκες.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για την επιτυχία του όλου έργου της, έχει την υποχρέωση να ενημερώνει και να επικοινωνεί σε τακτά διαστήματα με την κοινή γνώμη των τοπικών κοινωνιών των Ιονίων Νήσων για τα πεπραγμένα της, πιστεύοντας στην αποτελεσματικότητα της διαφάνειας και στην εποικοδομητική κριτική.
Εν όψει της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους, η Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έχει τη χαρά να ανακοινώσει το μεγάλο ποσοστό προτίμησης των Τμημάτων του Ιδρύματος από τους υποψήφιους φοιτητές. Η προτίμηση αυτή που είναι ενδεικτική της δυναμικής του ΤΕΙ, είναι ταυτόχρονα και μία υποθήκη για την ενεργοποίηση των συλλογικών προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το ίδιο αυτό γεγονός επιβάλλει την αναβάθμιση του Προγράμματος Σπουδών στα τεχνολογικά μας Τμήματα και την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των υπαρχουσών δυσκολιών που στις σημερινές οικονομικές συνθήκες συνεχώς επαυξάνονται.

Στην προοπτική αυτή εντάσσονται κατά κύριο λόγο, αφενός τα μέτρα για την ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών, αφετέρου η βελτίωση των οικονομικών υποδομών στα νησιά.

‘Ηδη, τα μέλη της Διοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Δραγώνα και τον Α΄Αντιπρόεδρο κ. Θανάση Καλαφάτη, έχουν επισκεφθεί επανειλημμένα, ο μεν πρώτος τα Τμήματα στην Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο, ο δε δεύτερος το Τμήμα της Λευκάδας και έχουν συνεργασθεί με το διευθυντικό προσωπικό για την προώθηση σειράς προβλημάτων.Παράλληλα, εκπρόσωποι του τοπικού επιστημονικού προσωπικού συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική η απόδοση των Τεχνολογικών Τμημάτων.

Σε όλα τα νησιά υπάρχει βελτίωση στις κτιριακές υποδομές, όπως πρόσφατα το πρόβλημα της σίτισης στο Αργοστόλι, ενώ έχει διευθετηθεί το πρόβλημα της μίσθωσης του κτιρίου του ΚΤΕΛ στη Λευκάδα με παρέμβαση των κ.κ. Ιωάννη Δραγώνα και Θανάση Καλαφάτη.

Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική αξιολόγηση όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία από την ΑΔΙΠ δύο εξωτερικές αξιολογήσεις. Επίσης, η παρούσα Διοίκηση έχει υποβάλει στην ΑΔΙΠ τη συνολική Ιδρυματική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης του Ιδρύματος
Ως προς το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα (πρώην Αθλητικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας), το οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λευκάδας και το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με νομικά προβλήματα και γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες, ήδη βρίσκεται στο δρόμο της διευθέτησής του. Το έργο αυτό, ύστερα από τη μη ένταξή του στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει προικοδοτηθεί για την ανακατασκευή του με το ποσό των 578.381 ευρώ.

‘Ηδη, έχουν εγκριθεί 190.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθούν το τρέχον έτος 2015. Με συνεχείς παρεμβάσεις στους υπεύθυνους οικονομικούς φορείς και Υπουργεία, αρχίζει και κινείται η διαδικασία δημοπράτησής του.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε και να διαβεβαιώσουμε, ότι η αξιολόγηση του ΤΕΙ είναι ανεξάρτητη από το ιδιοκτησιακό ή μη καθεστώς των οικοδομικών υποδομών. Πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα λειτουργούν με καθεστώς ενοικίασης κύριων ή βοηθητικών χώρων όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.α.

Τα αναγραφόμενα στον τύπο ότι για το κτιριακό πρόβλημα στη Λευκάδα έχουν παραχωρηθεί οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (800.000 ) για τις ανάγκες του νέου κτιρίου από τον Υπουργό Παιδείας της προηγούμενης Κυβέρνησης κ. Ανδρέα Λοβέρδο είναι ανακριβή και προφανώς οφείλονται σε παρανόηση ή σε άλλους αδιευκρίνιστους λόγους και μη αποδεικνυόμενα πραγματικά στοιχεία.

Η καλόπιστη κριτική του τύπου είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Για τη βοήθεια ενός καλού Δημόσιου αποτελέσματος, αναγκαίο είναι να τηρούνται οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να διασταυρώνονται οι πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τέλος, ότι εντός του Οκτωβρίου στη Λευκάδα και αργότερα στα άλλα Νησιά, θα γίνει η ορκομωσία των νέων πτυχιούχων των Τμημάτων του ΤΕΙ παρουσία της Κεντρικής Διοίκησης, των Δημοσίων φορέων και των κατοίκων των νησιών, για να τους ευχηθούμε μια επιτυχή καριέρα και καλή προκοπή στη ζωή τους.

Η παρούσα Δ.Ε., σε συνεργασία με όλο το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Ιδρύματος, θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της και ευελπιστεί πάντοτε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα νησιά μας.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δημοσίευμα_Λευκαδίτικου Λόγου

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση ΠΕΑΣ Κατούνας
Επομενο αρθρο
Κι άλλη διακοπή νερού… Σε Απόλπαινα και Τσουκαλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.