HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση Θοδωρή Σολδάτου στο άρθρο της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Απάντηση Θοδωρή Σολδάτου στο άρθρο της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Αγαπητή κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα,
ευχαριστώ για το αφιέρωμα δύο εβδομάδες περίπου μετά την εκδήλωσή του συνδυασμού μας. Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος που μεσολάβησε δεν ήταν αρκούντως αρκετός, με αποτέλεσμα το άρθρο σας να είναι ελλειμματικό ως προς κάποιες αναφορές σας και ανακριβές ως προς κάποιες άλλες.

Επιτρέψτε μου λοιπόν κάποιες επισημάνσεις και διορθώσεις:

Νοσοκομείο:
Μου αρκεί αφενός η αναφορά του τότε υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου για τις ενέργειές μου, μετά την εξαγγελία του για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στις 18.01.2008,
«…ο Θοδωρής Σολδάτος έχει κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει στο Υπουργείο Υγείας, γιατί όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται τρέξιμο, προσπάθεια…»
και αφετέρου οι ευχαριστίες που έλαβα από το περιβάλλον του μετέπειτα υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, δια της συμβούλου του, στη ανακοίνωση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Παραθέτω ακριβές απόσπασμα συνέντευξης της συμβούλου του κ. Λοβέρδου, προς την εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» στις 2-11-2010, αναφορικά με το νέο νοσοκομείο:
«….όλα αυτά τα χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες τόσο των Λευκαδιτών όσο και των βουλευτών και να μην ξεχνάμε την προσπάθεια που κατέβαλλε ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος …».
Το έργο δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε Σολδάτος με σύμφωνη γνώμη Αβραμόπουλου. Συνεχίστηκε από τους επόμενους γιατί από κάποιους ξεκίνησε.

ΜΟΠΑΚ:
Ευχαριστώ για το “Μπράβο”. Στην ουσία αναγνωρίζετε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου, δηλαδή τη χρηματοδότηση των 5.994.564 ευρώ.
Αν το έργο δεν είχε προετοιμασία όπως λέτε, αποδώστε τις ευθύνες στους πρώην συναδέλφους σας στην Αυτοδιοίκηση για την ελλειμματική προσπάθεια.
Μάλλον ξεχνάτε επιπροσθέτως ότι από τότε πέρασαν πέντε χρόνια και ακόμη το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί.

Ζεύξη:
2ο ευχαριστώ για την παραδοχή σας, “Ίσως να είναι και έτσι”. Πάντως το 2010 δεν απουσίαζα από την κυβερνητική επιτροπή επειδή το ήθελα, αλλά επειδή δεν ήμουν τότε βουλευτής …και πολύ περισσότερο υπουργός!

Μνημόνιο 2.
Σας βρίσκω πολύ αδιάβαστη. Διετέλεσα βουλευτής από 16.09.2007 έως 07.09.2009 και από 06.05.2012 έως 21.12.2014.
Τα μνημόνια ψηφίστηκαν:
1ο μνημόνιο, 23.4.10 με Παπανδρέου, δεν ήμουν βουλευτής.
2ο μνημόνιο, 12.2.12 με Παπαδήμο, (συγκυβέρνηση), δε ήμουν βουλευτής.
3ο μνημόνιο, 13.7.15 με Τσίπρα, δεν ήμουν βουλευτής.
Άλλα πράγματα έχω ψηφίσει και σε άλλα εναντιώθηκα με αποτέλεσμα και να διαγραφώ από τη Ν.Δ. Με μεγάλο πολιτικό κόστος τόσο σε επίπεδο κέντρου, όσο και σε επίπεδο Λευκάδας.

Ειδικά το 2ο μνημόνιο στο οποίο αναφέρεστε, ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ.
Τότε διαγράφτηκαν δεκάδες βουλευτές, καμία 20/αριά από τη Ν. Δ. Δείτε το link:
https://www.news247.gr/politiki/o-laos-sto-syntagma-to-mnimonio-2-sti-voyli.6140200.html

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι ισχυρισμοί ορισμένων για κάτι διαφορετικό, προέρχεται είτε από άγνοια είτε από αγραμματοσύνη, είτε από εμπάθεια.
Ας μάθουν ότι άλλο πράγμα τα μνημόνια, άλλο οι προϋπολογισμοί και άλλο οι εφαρμοστικοί νόμοι, που υπάρχουν σοβαροί λόγοι μερικές φορές για να τους ψηφίσει κάνεις.

Αναδρομικά.
Για πολλαπλή φορά υπενθυμίζω ότι παραιτήθηκα από τα αναδρομικά από το 2011, πολλούς μήνες πριν επανεκλεγώ βουλευτής και φυσικά δεν έχω εισπράξει κανένα ποσό. Το “Πόθεν έσχες” που καταθέτω και δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 2008, το αποδεικνύει.

5Χ5 στην Καρυά.
Γιατί σας λείπει η μεγαλοψυχία; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, με προϋπολογισμό 120.000 Ευρώ το Νοέμβριο του 2008, ήταν αποτέλεσμα της τότε συνεργασίας μας και της διεκδίκησης εκ μέρους μου του έργου, από τα αρμόδια υπουργεία της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.
Το 2010 που δεν ήμουν βουλευτής παραβρέθηκα στα εγκαίνια μετά από πρόσκλησή σας, η οποία προέκυψε προφανώς από την ανάγκη σας να μου αναγνωρίσετε τη συμβολή μου στο έργο.
Γιατί δεν προσκαλέσατε αλήθεια, ή γιατί δεν παραβρέθηκαν οι τότε εν ενεργεία βουλευτής και νομάρχης, που στο κάτω κάτω της γραφής ως ομοϊδεάτες σας, ίσως και να περίμεναν την πρόσκλησή σας;

Καταλαβαίνω την αδυναμία σας να επιχειρηματολογήσετε στα θέματα ουσίας που έχω αναδείξει.
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για παράδειγμα, να μας πείτε τη θέση σας για τη μεταβατική λύση διαχείρισης των σκουπιδιών, μέχρι να κατασκευαστεί η ΜΟΠΑΚ. Ειδικά για το επόμενο καλοκαίρι που είναι κοντά αλλά και για το επόμενο. Με την εμπειρία που έχετε ως πρώην δήμαρχος, είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να βοηθήσετε καταλυτικά.

Κυρία Ρεκατσίνα σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σας εγχείρημα. Στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού που αποτελεί προϋπόθεση συνεννόησης και συναίνεσης, πέρα από τις όποιες απόψεις σας και αντιπαρερχόμενος το ύφος του δημοσιεύματός σας.

Προηγουμενο αρθρο
Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος-Ιθάκης: Εκδήλωση σπουδής στον κόσμο του Παπαδιαμάντη
Επομενο αρθρο
Χωρίς ενδιαφέρον για την εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού παραλίας Δ.Ε. Λευκάδας, Απολλωνίων, Ελλομένου

2 Σχόλια

  1. vag
    29 Μαρτίου 2019 at 17:01 — Απάντηση

    Πω πω πω ταπες που εριξε ο θοδωρος.

    • K. Dimitriou
      29 Μαρτίου 2019 at 20:13 — Απάντηση

      Μιλά κι ο Σολδάτος που γύρισε στη Λευκάδα για να μαζέψει ψήφους. Που ήτο ο εν λόγω κύριος την τελευταία πενταετία και ποιες οι θέσεις του για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού? Όχι οι προεκλογικές του θέσεις. Οι διαχρονικές! Μην ξεχνάμε … πάει για Δήμαρχος και το όνομά του το ακούμε κάνα δυο μήνες τελευταία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.