HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπάντηση Π.Ε. σε δημοσίευμα που αφορά το έργο απορροής όμβριων στη θέση «Ναούμ» Νικιάνας

Απάντηση Π.Ε. σε δημοσίευμα που αφορά το έργο απορροής όμβριων στη θέση «Ναούμ» Νικιάνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σχετικά με δημοσίευμα που αφορά το έργο απορροής όμβριων στη θέση «Ναούμ» Νικιάνας, επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας-Νυδριού.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 6-02-2014 η Υπηρεσία της ΠΕ Λευκάδας απέστειλε έγγραφο προς τον Κολυβά Εμμανουήλ στη Νικιάνα ότι έχει κατασκευάσει στη θέση αυτή πρόσβαση ανάντη του δρόμου με αποτέλεσμα όλα τα όμβρια να κατακλύζουν το οδόστρωμα.

Στις 10-2-2014 ο κ. Κολυβάς Εμμανουήλ υποβάλει αίτηση –αναφορά στην ΠΕ Λευκάδας για κατασκευή έργου στην περιοχή.

Η Υπηρεσία της Π.Ε. συντάσσει την μελέτη «ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» στις 16-06-2014 στην οποία περιλαμβάνεται το έργο κατασκευής σωληνωτών αγωγών και επενδεδυμένης τάφρου στην περιοχή «Ναουμ» Νικιάνας, επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας-Νυδριού.

Στις 26-08-2014 δημοπρατείται το ανωτέρω έργο και με την αρ. 605-23/25-09-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ εγκρίνεται το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Στις 20-11-2014 μας αποστέλλεται από την Οικ. Επ. το Πρακτικό με τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Δ/σης.

Στις 20-11-2014 καλείται ο ανάδοχος να προσκομίσει εγγυητική για την υπογραφή της σύμβασης. Στις 15-12-2014 υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του έργου. Ορίζεται επιβλέπων του έργου στις 22-12-2014 και αναμένεται άμεσα η κατασκευή του έργου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Με τη μελέτη αυτή προϋπολογισμού 200.000,00 € με Φ.Π.Α. θα εκτελεσθούν εργασίες τεχνικών έργων και εργασίες οδικής ασφάλειας με τοποθέτηση στηθαίων και πινακίδων επί του επαρχ. Οδικού δικτύου Λευκάδας και Μεγανησίου.

Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν εργασίες σε οκτώ θέσεις μία από τις οποίες είναι και η παρακάτω: …… Γ.

Στη θέση «Ναούμ» Νικιάνας θα τοποθετηθούν σωληνωτοί αγωγοί, θα κατασκευασθεί ορθογωνική τάφρος για την απορροή των όμβριων και θα κατασκευασθούν δύο πέτρινοι αναβαθμοί από σερζανέτ.(ταβέρνα «Μηνά») Όπως εύκολα διαπιστώνεται από τα ανωτέρω, καθόλου δεν επιδείξαμε ολιγωρία για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος αλλά ότι η αποκεντρωμένη διοίκηση καθυστερεί τρεις μήνες τον έλεγχο νομιμότητας και όταν επιτέλους έρχεται καλείται την ίδια μέρα ο εργολάβος να προσκομίσει την εγγυητική για την υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης η αναφορά για το πρόβλημα είναι από τον Φεβρουάριο του 2014 και η υπηρεσία με την προηγούμενη Διοίκηση συντάσσει μελέτη τον Ιούνιο του 2014 . Δημοπράτηση σε δύο μήνες: 28 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της απερχόμενης Διοίκησης.

Όταν ανέλαβα σαν νέος Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της Νικιάνας για το πρόβλημα και όπως διαπιστώνει ο κάθε καλοπροαίρετος καμία ολιγωρία (αν εξαιρέσουμε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις μεταξύ των υπηρεσιών ΠΕ και Αποκεντρωμένης αλλά και από γραφείο σε γραφείο που δεν νομίζω να περιμένει κάποιος ότι θα τις λύναμε εμείς σε 3 μήνες όταν δημιουργήθηκαν σε 30 χρόνια) δεν επέδειξα.

Αντίθετα αν δεν μεσολαβούσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το έργο θα εκτελείτο και θα είχε τελειώσει (15-12-14 Υπεγράφη η Σύμβαση και 22-12-14 ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός). Η εντολή που είχε δοθεί στον ανάδοχο ήταν από τα οκτώ έργα της σύμβασης να προτάξει το συγκεκριμένο και κατόπιν το Ζ) του Μεγανησίου.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση και που με τόση ευκολία αναφέρεται στο άρθρο είναι ότι « δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η στάση της Αντιπεριφερειακής Αρχής» Σε κάθε περίπτωση θα είμαι στην διάθεση σας όπως και οποιουδήποτε πολίτη για ενημέρωση πάνω σε κάθε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων μου.

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς

Προηγουμενο αρθρο
Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων
Επομενο αρθρο
Καταγγελία του Ε. Κ. για επίθεση αστυνομικών κατά εργαζομένων στα διόδια Ακτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.