HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα στην κοινή ανακοίνωση Δήμου και Περιφέρειας

Απάντηση Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα στην κοινή ανακοίνωση Δήμου και Περιφέρειας

Οι έχοντες την σχετική με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα αρμοδιότητα, τοπικοί θεσμικοί παράγοντες του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας της Λευκάδας, ενώ αποφεύγουν συστηματικά να εφαρμόσουν τον Νόμο (μη υλοποιώντας τα μέτρα και τις ενέργειες που προβλέπει) συμμετείχαν μαζικά (τρεις εκπρόσωποι από μέρους του Δήμου) στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25/06/2018 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ίδιου Υπουργείου.

Η δέσμευση του κ. Υπουργού, για την όσον το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των νομοθετικών αλλαγών μπορεί και μακάρι να επιφέρει βελτιώσεις στις διατάξεις και κυρίως στις πρακτικές που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ισχύον νομοθετικό πλαίσιο εντούτοις που δεν αδρανοποιείται από τη δέσμευση του κ. Υπουργού. Δέσμευση που δεν επηρεάζει ούτε μετριάζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης κυρίως περιφοράς, νυχθημερόν στο οδικό δίκτυο του νησιού, των ανεπιτήρητων βοοειδών.

Έως ότου λοιπόν επέλθουν οι όποιες νομοθετικές αλλαγές η έχουσα τη σχετική, με τα ανεπιτήρητα ζώα αρμοδιότητα Δημοτική μας αρχή και με τη λειτουργία των Κτηνοτροφικών Μονάδων του νησιού Αντιπεριφέρεια, οφείλουν να εφαρμόσουν επιτέλους όλα – όσα συστηματικά αποφεύγουν αν και προβλέπει ο… κακός ευρισκόμενος σε ισχύ Νόμος. Και αν τα … όλα – όσα τους… πέφτουν βαριά ή κατά την κρίση και άποψή τους είναι ανεφάρμοστα ας δρομολογήσει τουλάχιστον, η Δημοτική μας αρχή, την πρώτη οφειλόμενη από μέρους της ενέργεια. Την ίδρυση δημοτικής κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.

Εκμετάλλευσης απαραίτητης για την φιλοξενία των ανεπιτήρητων ζώων που θα περισυλλέγονται με ή χωρίς αναισθητικό, κατά τη διάρκεια ισχύος του παρόντος νόμου ή στο… μέλλον με τον όποιο τροποποιημένο ή νέο σχετικό Νόμο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε επιλύεται με συσκέψεις σε γραφεία και παράλληλη επιδεικνυόμενη απραξία εν αναμονή… αρεστών διατάξεων. Δεν μετριάζεται η επικινδυνότητα του προβλήματος επίσης ούτε υποβαθμίζεται στην κρίση της κοινής γνώμης όταν, οι φέροντες σημαντικό μέρος ευθύνης για τη γιγάντωσή του, επιλέγουν να το προσδι… ορίζουν (στην ανακοίνωσή τους) ως “το μεγάλο κοινωνικό και παραγωγικό πρόβλημα που δημιουργεί, στην ορεινή κυρίως Λευκάδα, η ανεξέλεγκτη παρουσία τους” αντί του, ο καθημερινός θανάσιμος κίνδυνος που διατρέχει η ζωή των χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυό του νησιού μας.

Καλούμε λοιπόν για πολλοστή φορά, τους έχοντες τη σχετική αρμοδιότητα υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες του τόπου, να επιδείξουν, έστω και σήμερα, τον οφειλόμενο σεβασμό στη σπουδαιότητα κάθε ανθρώπινης ζωής δρομολογώντας τις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες που αποτελούν μονόδρομο για την επίλυση του προβλήματος, είτε τους αρέσει ο Νόμος, είτε όχι.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
τ. Δήμαρχος Καρυάς

Προηγουμενο αρθρο
Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά από την Νέα Χορωδία
Επομενο αρθρο
Το θαύμα του Ορφέα - Γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη–Αργύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.