HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση του Εργατικού Κέντρου στην απερχόμενη πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ Ζωή Σκιαδά

Απάντηση του Εργατικού Κέντρου στην απερχόμενη πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ Ζωή Σκιαδά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΠΟΚΑΛ

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ, αφού δεν είχε να πει τίποτα για την «ταμπακέρα», συνέγραψε ένα άθλιο και σιχαμερό κείμενο, σαν απάντηση στο Εργατικό Κέντρο, διανθισμένο με μαθήματα «συνδικαλιστικού ήθους» και με μια βρώμικη και ασφαλίτικη προσπάθεια να φέρει σε αντιπαράθεση το σύνολο των συναδέλφων με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο των Συμβασιούχων (η πλειοψηφία των μελών του δουλεύει στις δομές των Δήμων Λευκάδας και Επαρχίας Βόνιτσας) όλα τα χρόνια που λειτουργούν τα προγράμματα, πραγματοποίησαν δεκάδες κινητοποιήσεις (απεργίες τοπικές και πανελλαδικές, στάσεις εργασίας, παραστάσεις στα ΔΣ, παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια κλπ).

Η κα Σκιαδά όπως και οι προηγούμενοι, στα πλαίσια του στησίματος ρουσφετολογικού μηχανισμού είχε και ένα δυο «βοηθούς». Ας μην προσπαθεί άδικα να στρέψει τους συναδέλφους κατά του συνδικαλιστικού τους φορέα. Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο υπερασπίστηκαν πέρα από τα γενικότερα προβλήματα κατά καιρούς και κάποιες περιπτώσεις όπως:

• Έγκυο συνάδελφο που λόγω των εργασιακών δικαιωμάτων που ανέτρεψαν και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (με μπλοκάκι εργάζονταν) δεν της έδιναν άδεια για να γεννήσει!!
• Εργαζόμενη με άδεια μητρότητας που της άλλαξαν την εργασιακή σχέση από 8ωρο σε 4ωρο, μετά δεν της αναγνώριζαν την θεσμοθετημένη άδεια, με αποτέλεσμα να τρέχει στην επιθεώρηση εργασίας και σε δικηγόρους για τα δικαιώματα της που δεν τα αναγνώριζε η Πρόεδρος….
• Την Πρόεδρο του Σωματείου, (όχι για την συνδικαλιστική της ασυλία), που ενώ την «έχασαν» για ένα μήνα την ίδια ώρα της τηλεφωνούσαν για να διακόψει την αναρρωτική της άδεια, που ενώ διέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο των δημοτικών υπαλλήλων, η νομιμόφρων πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ, δεν κάνει χρήση αυτού του δικαίου αλλά περιμένει την τελευταία μέρα και ώρα της δημοτικής θητείας (29-8-2014 12.20 μμ) για να της κάνει απόλυση.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες περιπτώσεις, αλλά μετά από όλα αυτά να μας ζητάει και τα ρέστα από πάνω, θέλει απύθμενο θράσος. Η πολύχρονη αλαζονεία της «εξουσίας» σε τοπικό επίπεδο της Πρόεδρου και Αντιδημάρχου, την έκανε να λειτουργεί με αυθαιρεσία, θρασύτητα και εκδικητικότητα απέναντι σε όσους δεν την «υπακούν» ή την «αμφισβητούν».

Τέλος για την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, για όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της απερχόμενης Προέδρου, μας έχουν κρίνει οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λευκάδας. Θα έχει ίσως εμπειρία από Εργατικά Κέντρα του σιναφιού της και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο εργατοπατερισμός η λούφα και η συναλλαγή είναι πια συνώνυμη με τον πολιτικό της χώρο. Όσο για την «κοπανατζού» Πρόεδρο του Σωματείου, 11 χρόνια δεν έχει πάρει ούτε 1 (ΜΙΑ) ώρα συνδικαλιστική άδεια.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο:

• Να άρει την απόφαση απόλυσης της Προέδρου του Σωματείου
• Να αλλάξει το «καθεστώς» της ΔΕΠΟΚΑΛ να σταματήσει να λειτουργεί σαν «παραμάγαζο» του εκάστοτε προέδρου.
• Να εκπροσωπούνται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι στο συμβούλιο της, καθώς επίσης αυτή τη φορά στη θέση του κοινωνικού φορέα να μπει και το Εργατικό Κέντρο, αφού τόσα χρόνια από τα προηγούμενα Συμβούλια αγνοήθηκε πλήρως.

ΛΕΥΚΑΔΑ 15-9-2014
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Άμεση παρέμβαση για χρονίζουσα βλάβη του δικτύου ύδρευσης
Επομενο αρθρο
Η Equal Society ενημερώνει για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 15/09 έως 22/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.