HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπάντηση του Προέδρου Συλ. Εργ. Νοσοκομείου στις δηλώσεις Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη

Απάντηση του Προέδρου Συλ. Εργ. Νοσοκομείου στις δηλώσεις Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη

Απάντηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου στις δηλώσεις του Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη στην ιστοσελίδα lefkadapress

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε όσα δημοσιεύθηκαν στην παραπάνω ιστοσελίδα, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

1. Αναφορικά με τη συμμετοχή του συλλόγου στην «πανιόνια ημέρα υγείας», όντως στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη περιφέρεια το μεσημέρι στις 3/6/2015, δήλωσα για συγκεκριμένους λόγους που αιτιολόγησα , ότι δεν θα συμμετέχουμε. Αυτή ήταν η θέση μου ως πρόεδρος του συλλόγου μιας και δεν υπήρχε απόφαση Δ.Σ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του συλλόγου και κατόπιν διαλογικής συζήτησης και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συμμετοχή μας. Για την δημοσιογράφο του «αντικειμενικού» ρεπορτάζ ( γιατί πήρε επιλεκτικά δηλώσεις μόνο από Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη και όχι από αυτούς που κατηγορεί), ο Σύλλογος μας δεν είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου και έχει δική του λειτουργία και άποψη.

2. Σχετικά με τα «ψεύδη πολιτικής φύσεως» όπως αναφέρθηκε από το Βουλευτή. Προφανώς όταν μιλάς με στοιχεία όπως π.χ ότι το νοσοκομείο έχει επιχορηγηθεί από την αρχή του χρόνου με 183.000 ευρώ όταν η τσεκουρωμένη επιχορήγηση για φέτος είναι 2.160.000 ευρώ, ότι η συγκυβέρνηση έχει καταβάλει 6,7 δις ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές και άλλα 300 εκατ. τις επόμενες μέρες την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν, όταν ο Υπουργός υγείας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «οι 4.500 προσλήψεις δεν θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2015», όταν αναδεικνύεις την πραγματική αιτία των προβλημάτων που είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας αναφερόμενος μάλιστα σε «γραπτά κείμενα και αποφάσεις της στρατηγικής της Ε.Ε για την υγεία» όλα αυτά ενοχλούν.

3. Η κομματική ιδιότητα ή τοποθέτηση μου, αφορά εμένα και κανέναν άλλο. Το να συνδέει τις προτάσεις του Συλλόγου με το αν είμαι μέλος του ΚΚΕ και να λέει ότι αυτές αμαύρωσαν τη συγκέντρωση τους, αποτελεί πολιτική αθλιότητα και δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων ( όπως κάνουν όλοι οι αντικομουνιστές).
Τις προτάσεις αυτές τις υιοθετούν δεκάδες φορείς και χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς να είναι μέλη του ΚΚΕ.

4. Αναφορικά με τη τοποθέτηση κ. Βουλευτή στη σύσκεψη φορέων περί «επαναστατικής γυμναστικής των κινητοποιήσεων» είναι επιεικώς απαράδεχτη γιατί υποτιμά των αγώνα εκατοντάδων εργαζόμενων και συμπολιτών μας που συμμετείχαν στα 5 προηγούμενα συλλαλητήρια.

5. Θέλησα να αναφερθώ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να παραθέσω μερικά στοιχεία ως γνώστης των προβλημάτων του νοσοκομείου. Αυτό για τους διοργανωτές – στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – θεωρήθηκε έγκλημα και μου πήραν το μικρόφωνο!!!! Άρα η δημοκρατική τους ευαισθησία που τόσο παινεύονται, έχει όρια μέχρι τις …παρυφές του κόμματος τους.
Η διαφορετική άποψη για τις αιτίες των προβλημάτων της Υγείας και κυρίως οι στόχοι που πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λευκάδας, που έχει ο σύλλογος μας, είναι που τους ενόχλησε.

Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να τορπιλίσουν οι ίδιοι την έτσι κι’ αλλιώς άμαζη εκδήλωση, επιρρίπτοντας ευθύνες στο πρόσωπο μου.
Μάλλον αυτοί κομματικοποιούν τα προβλήματα της υγείας!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων
Βεργίνης Χρήστος

Προηγουμενο αρθρο
Δεν θα κάνει πάρτι φέτος η Ριμπολόβλεβα στο Σκορπιό
Επομενο αρθρο
Κατηγορεί το Επιμελητήριο η Ένωση Ξενοδόχων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.