HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπάντηση του Συλ. Εργ. Νοσοκομείου στην Περιφέρεια για την «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά».

Απάντηση του Συλ. Εργ. Νοσοκομείου στην Περιφέρεια για την «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ι.Ν.
Για την «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά».

Η απόφαση του Π.Σ. στις 16 Νοέμβρη 2014 ήταν για «βδομάδα κινητοποιήσεων σε όλα τα Ιόνια Νησιά για την αναβάθμιση των δημοσίων υποδομών Υγείας».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε , τηλεδιάσκεψη για συντονισμό των φορέων και καθορισμό ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της εβδομάδας αυτής και των κινητοποιήσεων . Από τότε και λόγω των διαφαινόμενων εκλογών του Ιανουαρίου που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν εμπόδιο για την πραγματοποίησης της , η κινητοποίηση «μπήκε στο πάγο», όταν μάλιστα η κατάσταση στην υγεία και στο Νοσοκομείο μας επιδεινώνονταν.
Μετά από διάστημα 7 μηνών , όπου οι Δημόσιες μονάδες υγείας συνεχίζουν να καταρρέουν, κατόπιν επερώτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση «ημέρα υγείας στα Ιόνια Νησιά την Πέμπτη 4 Ιουνίου» και όχι εβδομάδα κινητοποιήσεων όπως αρχικά είχε αποφασιστεί .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή την Παρασκευή το μεσημέρι 29 Μαΐου. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια τέτοια κινητοποίηση θέλει μέρες με καλό συντονισμό, σωματείων, φορέων, αλλά και ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού για να έχει επιτυχία .Οι μέρες λοιπόν που απόμεναν για την προετοιμασία ήταν μόνο δύο αφού μεσολαβούσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος . Επίσης διανύουμε περίοδο εξετάσεων στα σχολεία και κάποια σωματεία μάλιστα βρίσκονται σε διαδικασία αρχαιρεσιών .

Θεωρούμε λοιπόν εμπαιγμό:

1. Τον χρόνο διεξαγωγής της κινητοποίησης αφού για να έχει επιτυχία και συμμετοχή απαιτείτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας.
2. Τη δημιουργία οργανωτικής επιτροπής όπως αναφέρετε στο Δελτίο τύπου του Π.Σ «της κινητοποίησης με την συμμετοχή του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, μελών του Π.Σ και αντιπροσώπων φορέων και κινήσεων που θα έχει την φροντίδα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης καθώς και της παρουσίασης του τελικού ψηφίσματος που θα αποτελέσει τον οδηγό της παραπέρα δράσης και διεκδίκησης» .
Το λέμε αυτό διότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλαλητήρια με συμμετοχή 35 φορέων, όπου μάλιστα σε ένα από αυτά επιδόθηκε ψήφισμα των φορέων στον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων υπογεγραμμένο από χιλιάδες συμπολίτες μας.
Στα πέντε αυτά συλλαλητήρια η Περιφέρεια ήταν «απούσα» παρόλο που στο περιφερειακό συμβούλιο του Νοεμβρίου «με κυβέρνηση τότε Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ» αποδέχτηκε ομόφωνα το ψήφισμα των φορέων.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι τα προβλήματα δε λύνονται με οργανωτικές επιτροπές και υποβολή αιτημάτων στην 6η ΥΠΕ όταν υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία, όπου οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο βουλευτής, σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό, πήραν μόνο διαβεβαιώσεις για «μπαλώματα και πασαλείμματα» στα οξυμένα προβλήματα των Δημόσιων μονάδων υγείας της περιοχής μας.
Αυτό που επιδιώκεται είναι η παθητικοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας , οι αυταπάτες και ο εφησυχασμός ότι με δημιουργία επιτροπών και μάλιστα «με συμμετοχή των τοπικών διοικούντων» μπορούν να λυθούν τα προβλήματα στην υγεία.
Για μας απαιτείτε οργανωμένος αγώνας , με συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, ανάδειξη των πραγματικών αιτιών, μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, στοχεύοντας στον πραγματικό αντίπαλο που είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η Ε.Ε και οι πολιτικές της .
Καλούμε την Περιφέρεια, έστω και τώρα, να καταδικάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζουν να εφαρμόζονται από την νέα κυβέρνηση που εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την υγεία στη χώρα μας.

ΤΟ Δ.Σ.
ΛΕΥΚΑΔΑ 3/6/15

Προηγουμενο αρθρο
Λαογραφικό μουσείο λευκαδίτικου κεντήματος «Μαρία Κουτσοχέρω»
Επομενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο: Η «Επαναστατική Γυμναστική» & η «Αριστερή» κοροϊδία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.