HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπίστευτη σπατάλη προσωπικού και μέσων για την φύλαξη Παπούλια

Απίστευτη σπατάλη προσωπικού και μέσων για την φύλαξη Παπούλια

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο με πολύ μακρά και άψογη πολιτική διαδρομή. Αν και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά σε χρόνους δίσεκτους και πονηρούς, που πολλοί συνάδελφοί του συνήθιζαν να βουτούν το δάχτυλο στο μέλι χωρίς αιδώ, αυτός επέμεινε σε μια αξιοπρεπή, διαυγή και τίμια πορεία. Αυτό σε συνδυασμό με την μετριοπάθεια και την σοβαρότητα που διαχρονικά τον χαρακτηρίζει, τον έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες.

Εμείς οι Λευκαδίτες όμως του έχουμε και μια πρόσθετη αδυναμία, αφού από πολλά χρόνια έχει επιλέξει το νησί μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Κι η αγάπη του για τον τόπο μας, τον έκανε να κτίσει εδώ το δικό του σπίτι κι έτσι να γίνει κατά κάποιο τρόπο συμπατριώτης μας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος, έτσι και φέτος λοιπόν κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές εδώ, μαζί μας. Με την μοναδική διαφορά πως φέτος που για πρώτο καλοκαίρι ο Πρόεδρος είναι ελεύθερος υποχρεώσεων, οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές του διακοπές φθάνουν τις πενήντα μέρες, κάτι που είναι βέβαια απολύτως λογικό. Εκείνο που κατά την ταπεινή μας άποψη δεν είναι λογικό, είναι τα υπεραυξημένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για την προσωπική του ασφάλεια και φύλαξη! Και σε μια εποχή δραματικών ελλείψεων μέσων και προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, επιστρατεύονται πλωτά και αποσπάται στη Λευκάδα προσωπικό των ειδικών δυνάμεων του Σώματος, πέραν της μόνιμης φρουράς του, για να προστατεύσουν -από ποιόν άραγε(;)- τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρότι δεν είμαι ειδικός, αλλά απλά ένας λογικός άνθρωπος, αδυνατώ να φανταστώ κάποιον να επιβουλεύεται τη ζωή και την ασφάλεια του συγκεκριμένου Προέδρου. Και δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο, να απαγορεύεται να πλησιάσει άνθρωπος ή σκάφος στην θαλάσσια περιοχή που αυτός παίρνει το μπάνιο του. Και πάνω απ΄όλα δεν βρίσκω το λόγο γιατί πρέπει το προσωπικό των ειδκών δυνάμεων (έξι άτομα συνολικά) για πενήντα μέρες, να πηγαινοέρχονται στον Πειραιά και ν΄απασχολούν κι αποπάνω γι αυτό το σκοπό τα πενιχρά πλωτά μέσα που διαθέτει το εδώ Λιμεναρχείο, όταν οι ανάγκες της θαλάσσιας αστυνόμευσης είναι τεράστιες κι όταν οι ακτές μας πολιορκούνται καθημερινά από δουλέμπορους και λαθρομετανάστες.

Αφήστε που έχω την αίσθηση πως ούτε κι ο ίδιος ο Πρόεδρος επιθυμεί αυτού του είδους τις υπερβολές…

Πηγή: www.fortsalefkada.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Άρτεμις και ο Δήμαρχος!
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την εμφάνιση του «Πήγασου» στο Φεστιβάλ Φολκλόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.