HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπαξιώνεται μεθοδευμένα το Νοσοκομείο και οι Δημόσιες Δομές Υγείας του νησιού

Απαξιώνεται μεθοδευμένα το Νοσοκομείο και οι Δημόσιες Δομές Υγείας του νησιού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Λευκαδίτες- Λευκαδίτισσες
Χωρίς γιατρό το Κ.Υ Βασιλικής από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βασιλική και η γύρω περιοχή, με πάνω από 2000 κατοίκους, μένουν χωρίς στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη. Τα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού έκλεισαν και οι παραιτήσεις γιατρών λόγω συνεχών και αυθαίρετων μετακινήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γενική γιατρό του Π.Ι. Σύβρου, παίρνουν τη μορφή «επιδημίας».

Μεγάλες οι ευθύνες του υπουργείου, της 6ής υγειονομικής περιφέρειας , της πρώην Διοίκησης και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του νοσοκομείου που με το κάλπικο δίλημμα του λιγότερου κακού δηλ. «να λειτουργήσει το νοσοκομείο» οδήγησαν την πρωτοβάθμια υγεία σε διάλυση.

Λειτουργεί όμως το νοσοκομείο???

Σε μια καθημερινή επίσκεψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αντιλαμβάνεται ο καθένας την πραγματική εικόνα. Με ένα παθολόγο, έναν ορθοπεδικό, χωρίς κάλυψη με εφημερία όλες τις μέρες του μήνα από χειρούργο,καρδιολόγο, παιδίατρο, ακτινολόγο, χωρίς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς ειδικευόμενους, μόνο με αγροτικούς γιατρούς το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί!!

Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και στο υπόλοιπο προσωπικό με χαρακτηριστικά παραδείγματα στο τμήμα οικονομικού και στη κουζίνα όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό χρόνων!!!

Τις μόνιμες προσλήψεις ακόμη τις περιμένουμε !!!

Από τους επικουρικούς ορισμένου χρόνου, μόνο μία ορθοπεδικός εκδήλωσε ενδιαφέρον. Οι δύο παθολόγοι και ο καρδιολόγος «άφαντοι». Οι λόγοι προφανείς. Η νομοθεσία «στημένη» με τέτοιο τρόπο ώστε οι γιατροί να επιλέγουν όχι νοσοκομείο που επιθυμούν αλλά μεταξύ δύο Υγειονομικών Περιφερειών και στη συνέχεια τοποθέτηση σε νοσοκομείο από λίστα. Το εργασιακό- μισθολογικό καθεστώς, η εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς υποστήριξη άλλων ειδικοτήτων και τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα υγείας αποτρέπουν συναδέλφους να έρθουν στο νοσοκομείο.

Μόνο με μόνιμες μαζικές προσλήψεις, με αξιοπρεπείς μισθούς υγειονομικών μπορούν να στελεχωθούν τα νοσοκομεία.
Αυτό πρέπει να είναι το αίτημα κάθε Λευκαδίτη αν δεν θέλει να πεθάνει στο δρόμο!!!

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ !!!

Ένα ακόμη νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης εξειδικευμένου τεχνολογικού προσωπικού μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις τεσσάρων τεχνολόγων-παρασκευαστών, με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία των κλινικών και στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, αφού χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις δεν θα μπορεί να τεθεί αξιόπιστη διάγνωση άρα και θεραπεία του ασθενούς. Αμφίβολο είναι, εάν και τα προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα να οδηγούνται στους ιδιώτες.

Ο Σύλλογος εργαζομένων έγκαιρα, εδώ και αρκετό διάστημα προειδοποίησε για το επερχόμενο αδιέξοδο με συνεχείς παρεμβάσεις στη Διοίκηση, στην 6η Υ.ΠΕ και στο υπουργείο.

Ευθύνες έχουν οι έχοντες θέση ευθύνης που έβαζαν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους και παρακολουθώντας ως θεατές τη στελεχιακή αιμορραγία του τμήματος.

Ο σύλλογος εργαζομένων δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή την κατάσταση, να συναινέσει να μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν πρόκειται να δεχτεί τα παζάρια , τους εκφοβισμούς συναδέλφων, την επίθεση και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων για να γίνουν κι άλλα μπαλώματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να καταστήσουν συνένοχους τους εργαζόμενους στις εγκληματικές πρακτικές τους.
Απαιτούμε:
• Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.
• Να καταβληθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες και τα ρεπό του προσωπικού.
Παλεύουμε:
• Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές από τους ασθενείς στην υγεία.
• Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας- πρόνοιας.

Αιτία όλων των προβλημάτων στο χώρο της υγείας είναι η προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του νοσοκομείου επιχείρηση, γι αυτό και παλεύουμε για την κατάργηση της.

O σύλλογος εργαζομένων το επόμενο διάστημα θα αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κλιμάκωση την πανεργατική πανελλαδική απεργία που προγραμματίζεται ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που προωθούν η Ε.Ε, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και τα λαϊκά στρώματα του νησιού να παλέψουν μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων για να μη περάσουν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές. Να προασπιστούμε τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών.

ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 17/1/2016

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή πίτας Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Αρχαία Νήρικος

3 Σχόλια

  1. Κοινός Νους
    19 Ιανουαρίου 2016 at 21:39 — Απάντηση

    Στη Λευκάδα έχουμε 2-3 θέματα που μας αρέσει να τα ανακυκλώνουμε ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε.

    Παραδείγματος χάριν το νοσοκομείο: Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν νοσοκόμες, δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς, δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχουν λεφτά και όμως πάνω στην οδό Φιλοσόφων χτίζεται με αυτά τα λεφτά που δεν υπάρχουν, ένα καινούργιο νοσοκομείο. Και όπως λέει και ο φίλος μου ο Μπάμπης ο Γούρμος: Το καινούργιο νοσοκομείο είναι σε τόσο στρατηγική θέση που θα βάλουμε και μια τσουλήθρα ούτως ώστε άμα δε βγαίνεις απ’ την πόρτα θα σε στέλνουμε ένα κι ένα…

    Από τη στιγμή που μας έχει προικήσει (ή και καταραστεί, είναι ακόμα ανοιχτό το θέμα) η φύση στο να είμαστε τόσο κοντά στη Στεριά, εμείς εξακολουθούμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν το κέντρο του κόσμου ωσάν να βρισκόμαστε στη μέση του ωκεανού. Θέλουμε νοσοκομείο, και μάλιστα καινούργιο, που να δουλεύει 24 h το εικοσιτετράωρο, που ναχει παθολογική, χειρουργική, ορθοπαιδική, καρδιολογικ, ακτινολογική και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς κλινική, θέλουμε γιατρούς που να δουλεύουνε 24 ώρες το 24ωρο, εφτά μέρες την εβδομάδα, νοσοκόμους και νοσηλευτές με το ίδιο ωράριο, αξονικές, μαγνητικές, Εργαστηριακές και ότι άλλο μπορεί να βάζω νόσου εξετάσεις, όλα αυτά τα θέλουμε σε καινούριο παρακαλώ νοσοκομείο καθώς επίσης τα θέλουμε και μεσ´ την πόρτα μας. Επίσης, το θέλουμε δωρεάν και επίσης να μην πληρώνουμε να το χρησιμοποιούμε, ούτε εμείς, ούτε κανένας άλλος, Έλληνας ή αλλοδαπός.

    Έχω την εντύπωση ότι το ίδιο θέλουνε και στην Πρέβεζα, το ίδιο θέλουνε και στη Βόνιτσα, το ίδιο θέλουνε και στην Πλαγιά και στην Περατιά, ως το Μύτικα, επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να θέλουνε το ίδιο και στα Παλιάμπελα και στο Δρυμό. Για Καρβασαρά δεν ξέρω…

    Έχουμε ποτέ σκεφτεί ότι αυτό ακριβώς που θέλουμε και εμείς και όλοι άλλοι δεν πρόκειται να συμβεί στον αιώνα του άπαντα; Κι αν τα παραλέω, ας δεχτούμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι να ξεχρεώσουμε τα δάνεια που πήραμε να χτίσουμε αυτό το καινούριο νοσοκομείο (αυτό, με την τσουλήθρα για απέναντι), και κάθε άλλο άχρηστο έργο που ο κάθε πολιτευτής μας πούλησε ότι “κατόπιν ενεργειών του”, έβγαλε ένα κονδύλι ίσα για τα μπετά, αλλά με τι θα γεμίσει και ποιος θα το χρησιμοποιεί, δεν το σκέφτηκε κανείς…

    Ποιός από όλους εμάς θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για κάτι παραπάνω από ένα σκισμένο γόνατο, ή μια διάρροια; Ποιός δεν θα πάει στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, τώρα με τη γέφυρα, ή στην Αθήνα, να βρει την υγειά του (απ´το να κάνει χολή ως να βρει δωμάτιο για εντατική). Και ποιος δεν θα ήθελε να μην χρειάζεται να πάει στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στην Αθήνα για το παραμικρό; Πόσο πιο ωραία δεν θα ήταν να είχαμε τις δυνατότητες ενός περιφερειακού νοσοκομείου (σχεδόν) στην πόρτα μας; Ας πούμε στο Άκτιο (για να μην πούμε στην Πρέβεζα και θίξουμε την υπερηφάνια των Μπρανελλων). Πόσους χειρουργούς έχει το νοσοκομείο εδώ, έναν- δύο; Πόσους παθολόγους; Πόσους καρδιολόγους; Βάλτους όλους αυτούς, μαζί με αυτούς απ´την Πρέβεζα, κι απ´τη Βόνιτσα, σε ένα νοσοκομείο που να είναι το πολύ μισή ώρα από το κάθε μέρος, για άλλον λίγο παραπάνω, για άλλον λίγο λιγότερο. Ποτέ δεν έπαθε κανένας τίποτα από μισή ώρα δρόμο, γιατι πουθενά στον κόσμο δεν φτιάχνουν νοσοκομεία στα κέντρα της πόλης, εκτός κι αν υπήρχαν από αιώνες…

    Εδώ τουφεκάμε να έρθει ένας παθολόγος ή ένας καρδιολόγος… Γιατί να μην τον βάλουμε εκεί που θα εξυπηρετεί κι άλλους, και να μη μας λείπει ούτε από εμάς ούτε από τους άλλους. Δεν νομίζω όμως ότι η καταγωγή απ´τα Επτάνησα μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε πηγές και υπηρεσίες με τους βλάχους τους βονιτσάνους και τους Πρεβεζάνους… Γιαυτό και βάλαμε τόσους βουλευτές στη σειρά να πετάξουν τόσα λεφτά να μας κάνουν νοσοκομείο, που το κράτος (που είναι υπεράνω χρημάτων) δεν μπορει να συντηρήσει! Όλοι θέλουμε δωρεάν υγεία και γιατρούς μέσ´την πόρτα μας, αλλά, όπως ξανάπαμε “ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος”. Μέχρι λοιπόν ο μη έχων να βρει χρήματα και για τις συντάξεις, και για τους μισθούς, και για τους μετακλητούς και για τους μόνιμους, δεν θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε πράξη την αυτοδιοίκηση; Ή δε
    μιλιόμαστε με τους Βονιτσάνους και τους Πρεβεζάνους; Αντί να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι δε μας πιάνουν τα απαγορευτικά απόπλου, γιατί έχουμε γέφυρα, κάνουμε λες και είμαστε στη Γαύδο…

    Κι όλο κάποιος θα βρεθεί να ράψει κανένα χέρι, κανένα πόδι, και να περιθάλψει τον παππού με την πνευμονία που δεν μπορεί να μείνει σπίτι. Γιατί αν κάποιος σήμερα νομίζει ότι το νοσοκομείο μας κάνει κάτι παραπάνω από αυτό, (ή χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω), τότε ζει σε άλλον κόσμο, που υπάρχουν “ευριές” και ο καθένας κόβει τα Ευρώ του απ´τα κλαδιά, και όλα είναι δωρεάν, αφού όλοι κάνουν πως δουλεύουν, και το κράτος κάνει πως τους πληρώνει…

  2. ΑΦΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
    18 Ιανουαρίου 2016 at 19:13 — Απάντηση

    Τώρα ξυπνήσατε, υπνωτισμένα πουλάκια μου; Όταν τα λεφτά πήγαιναν σωρό στο νέο “Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο”(!!!) στην οδό Φιλοσόφων, είχατε πιει το αμίλητο νερό! Σκούξτε και χορεψτε τώρα όπως σας “παίζει” το κόμμα, το πουλάκι πέταξρ! Η λύση είναι να κάνετε κανα ηρωικό συλλαλητήριο, για να χτίσουμε και ένα δεύτερο “Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο”(!!!) στην Απόλπαινα. Να πηγαίνουμε στον αγύριστο από Νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε γιατρούς ούτε μηχανήματα αλλά είναι ωραία ξενοδοχεία!

  3. Ελπις Αργύρη -Σάντα
    18 Ιανουαρίου 2016 at 17:22 — Απάντηση

    Η προσπάθεια που γίνεται να καραστραφεί το Νοσοκομείο της Λευκάδας, είναι η τελειωτική Ηθική κατάρευση της Κυβέρνησης. Απόλυτος Εθνικός ξεπεσμός.
    Το ίδρυνα αυτό υπήξε Ναός για την Λευκάδα, και όλη την Ελλάδα.
    Αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω την σοβαρότητα της λειτουργίας του την υπευθυνότητα των γιατρών και των έξεταστικών του μονάδων
    Μία και μόνη φορά έκανα εξετάσεις στο νοσοκομείο, για πολυ απλό μου ΄πρόβλημα το έτος 2008 που ήμουν εκεί και μου διέγνωσαν υποψία καρκίνου του μαστού.
    Επί 35 χρόνια στον Καναδά και μιε οικογενειακούς γιατρούς καθηγητάς, όχι μόνον δεν βρήκαν τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχθούν.Με θεωρούσαν γίγαντα ΄υγείας. Επι λέξει μου είπαν ότι οι εξετάσεις άυτές ήταν “γελοίες”
    Και όμως όχι μόνον ήταν αλήθεια, αλλά εξακολουθεί να είναι αλήθεια. Η ψυχή μου είναι κοντά στον αγώνα που κάνει ο λαός της Λευκάδας μαζι με τους γιατρούς και νοσιλευτές του τόπου μας. Και τουσ συγχαίρω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.