HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑπαράδεκτη η επιστολή, απαράδεκτη και η αντιμετώπισή της

Απαράδεκτη η επιστολή, απαράδεκτη και η αντιμετώπισή της

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς (29/12) εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το έργο της διάνοιξης δρόμου από την Πόντη της Βασιλικής στη Νηρά. Για την ακρίβεια ο δρόμος θα κατασκευαστεί σαν… ας πούμε ανταλλαγή. Θα τον ανοίξει ο εργολάβος που κατασκευάζει το αγκυροβόλιο της Βασιλικής, σαν αντάλλαγμα για να χρησιμοποιήσει το υλικό της διάνοιξης του δρόμου στο έργο.

Από την προηγούμενη μέρα (28/12) δυο σύλλογοι της περιοχής με δημόσια ανακοίνωσή τους –την οποία ζήτησαν να διαβαστεί και στο Δ.Σ.- δηλώνουν την αντίθεσή τους στο έργο. Εκτός όμως από αυτό, κατηγορούν τη δημοτική αρχή για «έργα που δεν έκανε στη περιοχή» για «συμμαχία με καταπατητές και συμφέροντα» και πολλά άλλα.

Ήταν φανερό πως η επιστολή εκτός από την αντίθεση στη διάνοιξη του δρόμου, περιλάμβανε και ανακρίβειες όσον αφορά τη Δημοτική αρχή και μάλιστα βαριές.

Όταν λοιπόν στο Δ.Σ. ο Δήμαρχος πήρε το λόγο να αντικρούσει τα της επιστολής, είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Όταν όμως τελείωσε την ολιγόλεπτη αναφορά του στους συλλόγους, είχε «χάσει» το δίκιο του με τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα.

Όσα λέμε ή κάνουμε όλοι μας, έχουν άμεση σχέση με το χώρο που βρισκόμαστε και το ρόλο που έχει ο καθένας μας. Ο Κώστας Δρακονταειδής είναι ο δήμαρχος του νησιού, βρισκόταν στο Δημοτικό συμβούλιο, επομένως ο τόνος της φωνής του, το απαξιωτικό ύφος και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε να αντικρούσει άδικες κατηγορίες, δεν συνάδουν με το θεσμικό του ρόλο, που πρέπει να αποπνέει σύνεση και ευγένεια.

Σχολίασε αναγνώστης στο facebook «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Δημάρχου παρά το λάθος στην ανακοίνωση, που εννοεί ευθύνες στην παρούσα αρχή. Ο Δήμαρχος οφείλει να ακούει του πολίτες και όχι να μαλώνει…»

Προσωπικά σοκαρίστηκα από τον απότομο και «σκληρό» τόνο της φωνής του Δημάρχου, που δεν άρμοζε ούτε στο χώρο ούτε και στο θέμα. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως «μάγκες και καουμπόηδες, να φοράνε παντελόνια, πολιτικά παντελόνια, αυτοί οι κύριοι πριν γράψουν αυτό το αίσχος έπρεπε να κοιταχτούν στον καθρέφτη»… Φράσεις που ταιριάζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, σε συζητήσεις καφενείου, αλλά όχι στο Δημοτικό συμβούλιο και βεβαίως δεν προάγουν καθόλου τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Η γλώσσα μας είναι πλουσιότατη. Ο Δήμαρχος είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Υπήρχαν όλα τα επιχειρήματα αν ήθελε να χρησιμοποιήσει, αντί να καταφύγει σε αψυχολόγητες συμπεριφορές «μαγκιάς και τσαμπουκά».

Ο Δήμαρχος πρέπει να ακούει τους πολίτες, σχολίασε ο αναγνώστης, κι εγώ συμπληρώνω ότι, η χρήση του θυμικού είναι ο χειρότερος σύμβουλος για ένα Δήμαρχο, όταν μάλιστα απευθύνεται σε πολίτες, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν παρόντες και βρίσκονταν εκ των πραγμάτων σε… αδύναμη θέση.

Βιολέττα Σάντα

Σχετικά άρθρα: Η επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη…

Προηγουμενο αρθρο
Τα καλαντάρια των μηνών
Επομενο αρθρο
Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.