HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπεργία την Τέταρτη 20 Μάη στο Νοσοκομείο

Απεργία την Τέταρτη 20 Μάη στο Νοσοκομείο

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο στις 10:00 το πρωί

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αγαπητέ συμπολίτη, συμπολίτισσα

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργεί το νοσοκομείο μας, το Κέντρο Υγείας, το ΠΕΔΥ και τα Περιφερειακά ιατρεία. Η παθολογική κλινική συνεχίζει να παραμένει κλειστή. Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς και η επικινδυνότητα αυξάνονται κατακόρυφα. Η απληρωσιά των εργαζομένων, των προμηθευτών και η έλλειψη υλικών και τροφίμων εντείνεται. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, που και αυτές δεν φαίνεται να γίνονται μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.

Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του στον αγώνα. Να απεργήσει στις 20 Μάη, να διαδηλώσει! Κανείς να μη λείψει!
Καλούμε τους ασθενείς να στηρίξουν τον αγώνα μας. Είναι κοινός και δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε!

Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Σε καλούμε να σκεφτείς:

  • Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;
  •   Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;
  • Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;
  •   Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν «ξεπεραστεί»;
  • Την απάντηση την ξέρεις:

    Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
    Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
    Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.

    Γι’ αυτό, έχουν καταβάλλει μόνο ένα ελάχιστο μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε οικονομική ασφυξία.
    Ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς
    Που θα περιέχει, τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο εισόδημα μας, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.
    Οργανώνουμε τον αγώνα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα

    Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.
    Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας ! Γι’ αυτό στην απεργία στις 20 Μάη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Να δουλέψει μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Κανείς να μη βάλει αναρρωτική ή κανονική άδεια την ημέρα της απεργίας. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
    Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ζητούν ολοένα και νέες θυσίες για να εξασφαλισθούν τα κέρδη τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πολιτικό τους προσωπικό. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
    Απαιτούμε:
    • Άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής , στελέχωση των υπόλοιπων κλινικών και τμημάτων.
    • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα δουλεμπορικά- εργολαβικά συνεργεία.
    • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
    • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.
    • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
    • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας με προτεραιότητα τους πιο χαμηλόμισθους συναδέλφους.

    Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες, σωματεία και φορείς, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο συμμετέχοντας και κλιμακώνοντας τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις μας για ένα σύστημα υγείας όπου πάνω από όλα θα είναι οι ανάγκες του λαού μας και όχι τα κέρδη και τα λούσα των ολίγων.

    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΛΕΥΚΑΔΑ 15/5/2015

AFISA YGEIA_50X70

Προηγουμενο αρθρο
Στις 20 Μαΐου η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση μνήμης και τιμής από το Σύλλογο Ρωσοφώνων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.