HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποκαλυπτήρια μνημείου για τους Λευκαδίτες που έλαβαν μέρος στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις στο Α & Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Λευκαδίτες που έλαβαν μέρος στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις στο Α & Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Αποκαλυπτήρια μνημείου των Λευκαδιτών ANZAC στη γενέτειρα από τον Πολιτιστικό Λευκάδας

ΚΛΑΙΡΗ ΓΑΖΗ

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 το απόγευμα, αναμένεται να γίνουν στη Λευκάδα, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που έγινε δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελβούρνης, προς τιμή των Λευκαδιτών που είχαν λάβει μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1914 – 1918 Australian 1st Imperial Forces AIF και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1939 – 1945 Australian 2ηd Imperial Forces AIF, στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην τελετή, θα παραβρεθούν o νυν δήμαρχος κ. Μάρκος Νικητάκης, αξιωματούχοι της Δημαρχίας καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Μελβούρνης κ. Όλγα Βλάχου με μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και ομογενείς που παραθερίζουν στο νησί.

Το Μνημείο ανεγέρθηκε με έγκριση του τέως δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, βρίσκεται δίπλα στο Ηρώο της πόλης και φέρει ανάλογη αφιέρωση.

Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πολύμηνη έρευνα, τίμησε συνολικά 44 στρατιώτες που έλκουν την καταγωγή τους από το νησί, σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 22 του Οκτώβρη 2017 στο Moonlight Receptionς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον πυρπολητή Δημήτρη Ζαμπέλη, τον μοναδικό στρατιώτη Ελληνικής καταγωγής, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στην ηρωική Μάχη της Κρήτης, στις 24 Μαΐου του 1941.

Προηγουμενο αρθρο
Ονομαστικός κατάλογος των αρχηγών των νοικοκυριών της Πλαγιάς και του Αγίου Ηλία έτους 1641/42 μ.χ.
Επομενο αρθρο
Σήμερα στον Άγιο Νικήτα χάθηκε ένας συνάνθρωπος μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.