HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποκολλήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες το πλοίο που είχε προσαράξει στη Λευκάδα

Αποκολλήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες το πλοίο που είχε προσαράξει στη Λευκάδα

Με τη βοήθεια του ρυμουλκού «Xρήστος 34» και εξειδικευμένων συνεργείων αποκολλήθηκε, υπό δύσκολες συνθήκες, το φορτηγό πλοίο με σημαία Αλβανίας «KORAVI», το οποίο μετέφερε 1.900 μετρικούς τόνους σίδηρο και προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Δουκάτου της Λευκάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων στην πλώρη του.

Το πλοίο, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας «Σπανόπουλος», η οποία έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, οδηγείται σε ασφαλές σημείο στη Βασιλική Λευκάδας, ενώ η εισροή υδάτων στην πλώρη προς το παρόν δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ευστάθειας.

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι Αλβανοί, το εγκατέλειψαν από την πρώτη στιγμή και μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας.

Το «KORAVI» είχε αναχωρήσει από τον Βόλο με προορισμό την Αλβανία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού
Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του Φ/Γ “KORAVI” σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για Αλβανία, έμφορτο με 1.949 ΜΤ σιδήρου σε βέργες. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ’ όπου οι επτά (07) έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “KORAVI”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
——————
Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV» Ν.Π. 12317, μεσημβρινές ώρες χθες, το Φ/Γ ”KORAVI” σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε προσαράξει βραδινές ώρες της 15/11/2018, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας.

Το εν λόγω πλοίο, ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Βασιλικής, όπου παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος.

Προηγουμενο αρθρο
Κώστας Βλάχος: Σχόλιο στην "απάντηση" της "Τ.Ε." ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Επομενο αρθρο
Εξοχικές κατοικίες στην Λευκάδα: Η αρμονική ένταξη των κτισμάτων στο υπαίθριο περιβάλλον [plans]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.