HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑποκριάτικος χορός Νέας Χορωδίας: Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός

Αποκριάτικος χορός Νέας Χορωδίας: Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός

Της Ελεάννας Ματαράγκα

Σε ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός τείνει να καθιερωθεί ο αποκριάτικος χορός της Νέας Χορωδίας, έτσι όπως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνο. Το ευρηματικό, έξυπνο και ευχάριστο πρόγραμμα που παρουσιάζει κάθε χρόνο, κρύβει πίσω του πολύ δουλειά και προσπάθεια και γιατί όχι γίνεται αφορμή σε κάποια μέλη του σωματείου να ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στο τραγούδι, το χορό, την ηθοποιία.

Το φετινό θέμα της βραδιάς ήταν ο «Ελληνικός Κινηματογράφος». Η εξαιρετική διακόσμηση με γνώριμες σκηνές και φιγούρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου συμπληρώθηκε από θεατρικά σκετς με αθάνατες ατάκες από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες, δίνοντας μια νότα από την όμορφη εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η αίθουσα «Πάνθεον» ήταν ασφυκτικά γεμάτη το Σάββατο το βράδυ στον αποκριάτικο χορό της Νέας χορωδίας. Το πρόγραμμα ήταν άψογο και το κέφι αμείωτο. Η ορχήστρα αποτελούμενη από Λευκαδίτες μουσικούς έδωσε ρυθμό στην βραδιά απογειώνοντας το κέφι σε αποκριάτικους ρυθμούς με τους παρευρισκόμενους να μην σταματούν να χορεύουν.

Επαινούμε την πρωτοβουλία του σωματείου να ξεφύγει από τα «συνηθισμένα», δίνοντας ένα καινούργιο στίγμα στους αποκριάτικους χορούς, που στην μετά -Πάνθεον εποχή, είχαν κάπως… βαλτώσει.

Και του χρόνου

Προηγουμενο αρθρο
Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θοδωρής Σολδάτος: Η αλήθεια απαιτεί γενναιότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.