HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπολογισμός-Ευχαριστίες 1ης Φιλοζωικής Ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία

Απολογισμός-Ευχαριστίες 1ης Φιλοζωικής Ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Animal Care Lefkas

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο για την 1η Εκστρατεία Φιλοζωικής Ενημέρωσης από τις 2 ως 4 Μαΐου, για τη θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση των παιδιών με τους σκύλους, στα τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης της Λευκάδας. Η εκπαίδευση έγινε από τη Sapt Hellas σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και τους διευθυντές των σχολείων, κατόπιν πρωτοβουλίας του φιλοζωικού και πολιτιστικού συλλόγου Animal Care Lefkas.

Ο Δήμος Λευκάδας αγκάλιασε την πρωτοβουλία της 1ης Εκστρατείας Φιλοζωικής Ενημέρωσης της Animal Care Lefkas από τη Sapt Hellas, με τον αντιδήμαρχο κύριο Θ. Περδικάρη να παραβρίσκεται στην παρουσίαση που έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Η κοινωνία της Λευκάδας, επίσης στήριξε την προσπάθεια αυτή και ευχαριστούμε για την προσφορά τους τα εστιατόρια Zefki, Voglia di Pizza, Festino, Old Navy και Taste ‘n’ Coffee, ενώ τα μεταφορικά έξοδα και η φιλοξενία καλύφθηκαν από το Σύλλογο.

Την εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας, ομάδα της Sapt Hellas αποτελούν:

Άνθρωποι με αγάπη για τα παιδιά και αγάπη για τους σκύλους.

Άνθρωποι υπέροχοι, που άφησαν για ημέρες τα σπίτια τους και μπήκαν στα σχολεία της Λευκάδας, για να μας αποκαλύψουν τα μυστικά από τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Για να μας πουν, πως ο σκύλος δε θέλει τη μοναξιά, θέλει την οικογένειά μας για παρέα του. Θέλει φροντίδα με φρέσκο νερό και σωστή τροφή σε καθαρά μπολάκια, με κατάλληλο κατάλυμα, με ελευθερία και τακτική επίσκεψη στον κτηνίατρο.
Για να μας μιλήσουν για το σεβασμό που δικαιούται ο σκύλος χωρίς την εγκατάλειψη ή τη δηλητηρίαση. Για να μας θυμίσουν την υποχρέωσή μας να «καθαρίζουμε» για το σκύλο μας, αλλά και να τον στειρώνουμε. Για να μας δείξουν πώς να χαϊδέψουμε αυτό το υπέροχο πλάσμα που λέγεται σκύλος και που αν του ανοίξουμε την πόρτα και την καρδιά μας, θα μας μάθει πολλά για την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και την πραγματική φιλία.


Σε όλα τα δημοτικά σχολεία που έγιναν οι παρουσιάσεις, είδαμε τα παιδιά με μεγάλη προθυμία να συμμετέχουν και με αφοσίωση να παρακολουθούν. Είδαμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών να φωτίζονται από την αγάπη προς τα σκυλιά και ήταν αυτή η μεγαλύτερη ανταμοιβή όλων μας.


Η ομάδα της Sapt Hellas, ήξερε καλά πώς να κάνει τους μικρούς μαθητές να κρέμονται από τα χείλη της.
Ανυπέρβλητο, να γνωρίζεις Εθελοντές που Τιμούν τον Εθελοντισμό. Να γνωρίζεις ανθρώπους με ήθος και δοσμένη ψυχή στη μετάδοση γνώσης στα παιδιά, σε έναν τομέα όπως η φιλοζωία, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η κοινωνία μας.
Το ευχαριστώ είναι λίγο για να καλύψει την προσφορά και την τιμή που μας κάνατε με την επίσκεψή σας στα σχολεία μας SAPT Hellas και θα σας περιμένουμε κάθε χρόνο με πολλή χαρά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγουμενο αρθρο
Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς για το καλοκαίρι 2017
Επομενο αρθρο
Σύγχρονος αυτοκινητόδρομος η Αμβρακία που θα φτάνει μέχρι Άκτιο και Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.