HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑπομακρύνεται η μαούνα μπροστά από το τουριστικό περίπτερο;

Απομακρύνεται η μαούνα μπροστά από το τουριστικό περίπτερο;

Παράνομα για τρία χρόνια είχε ξεμείνει από τα έργα του διαύλου αυτή η πλωτή εξέδρα της φωτογραφίας με τον γερανό, βρωμίζοντας και ασχημαίνοντας την περιοχή. Έχουμε αρκετές φορές μέσα από αυτή την ιστοσελίδα κάνει αναφορές για το θέμα.

Σήμερα όπως είδαμε σε ανάρτηση της Σεβαστής Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα η πλωτή εξέδρα θα απομακρυνθεί. Αναφέρει επί λέξει:

«Η εταιρεία ELTER SA στην οποία ανήκει η πλωτή εξέδρα με το γερανό που βρίσκεται αγκυροβολημένη εδώ και τρία χρόνια περίπου στο λιμάνι απέναντι από το Τουριστικό Περίπτερο προετοιμάζει τη ρυμούλκησή της ώστε επιτέλους να την οδηγήσει σε άλλα … λιμάνια.

Σήμερα με τη βοήθεια δύο γερανών ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη ρυμούλκηση.
Απομένει η έκδοση άδειας για τον απόπλου από το Λιμεναρχείο μετά φυσικά την προηγούμενη εξόφληση των τελών ελλιμενισμού, στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας, για τα τρία περίπου έτη παραμονής του πλωτού στο λιμάνι της Λευκάδας.»

Όπως συμπεράναμε από τον διάλογο που ακολούθησε, θα μεταφερθεί στη Βασιλική για τα εκεί έργα του αγκυροβόλιου. Πάντως, αν τελικά μεταφερθεί στη Βασιλική, δύσκολα θα… ξεκολλήσει και από εκεί. Ο λόγος που δεν μετακινήθηκε τόσα χρόνια από το Κάστρο, ήταν το κόστος μεταφοράς…

Προηγουμενο αρθρο
12ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Νομού Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πρόχειρα φαγητά που συνήθιζαν να φτιάχνουν στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.