HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑπονεμήθηκαν τα βραβεία Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους αριστεύσαντες μαθητές

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους αριστεύσαντες μαθητές

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά το πέρας των εργασιών του συμποσίου της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών γίνεται και η απονομή των βραβείων Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους αριστεύσαντες μαθητές των λυκείων της πόλης της Λευκάδας. (Ένα αγόρι και ενα κορίτσι)

Την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου με τη λήξη των εργασιών του 22ου Συμποσίου της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών, βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές κατά το έτος 2016-2017: Σοφία Ροντογιάννη με βαθμό 19,9 και ο Διονύσιος Γαντζίας με βαθμό 19,8. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε βραβείο είναι 2.000 ευρώ.

Τις απονομές των βραβείων έκανε ο Νίκος Κατηφόρας και ο πρόεδρος της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών Αθανάσιος Μελάς, ο οποίος έκανε αναφορά στις προσωπικότητες των δωρητών, το έργο τους και την προσφορά τους στη Λευκάδα.

Οι διαπρεπείς συμπατριώτες μας Πέτρος και Νίτα Αργύρη είναι μεγάλοι δωρητές της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Έχουν δημιουργήσει τμήμα Θετικών επιστημών στη Βιβλιοθήκη και είναι και οι δωρητές των βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές από το 1998.

Ο Πέτρος Αργύρης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1927. Μετά το Γυμνάσιο, εισάγεται 1ος το 1943 στο ΕΜΠ. Αποφασίζει να πάει στις ΗΠΑ για σπουδές, όπου τo 1954 παίρνει το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Kαλιφόρνιας στο Berkeley.
Ασχολήθηκε ερευνητικά με ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων Φυσικής σε θέματα κβαντικής, στατικής μηχανικής και θερμοδυναμικής. Διδάσκει στο Pittsburgh της Πενσυλβάνιας, στο MIT, στο French University at Paris, στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη, στο Ε.Μ.Π. κλπ.
Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Northeastern. Διακρίθηκε για το πλούσιο και σημαντικό δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο, αλλά και ως ταλαντούχος δάσκαλος με διδακτική αρτιότητα. Η λιτή επιστημονική γραφή του, η πειθαρχία και η νηφαλιότητά του συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο έμπνευσης, καθώς χαίρει μεγάλης εκτίμησης από συναδέλφους και φοιτητές και μονίμως έπαιρνε τον υψηλότερο βαθμό στην αξιολόγηση της διδασκαλίας του. Χαρισματικός αναλυτής δύσκολων γεωπολιτικών εξισώσεων, ενημερωμένος για σημαντικά ελληνικά και διεθνή ζητήματα, απλός άνθρωπος, ευγενής, καλλιεργημένος και ενεργός πολίτης, με πηγαίο χιούμορ. Το 1976 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μαζί με τον Αδριανό Μελισσηνό και την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Είναι παντρεμένος με την κ. Νίτα Αργύρη, διακεκριμένη καθηγήτρια και είναι γονείς 3 επιστημόνων.

Προηγουμενο αρθρο
Παρουσίαση της υπαίθριας εικαστικής παρέμβασης της Καίτης Ματαφιά - Χόρτη
Επομενο αρθρο
Συνάντηση αποφοίτων του 1984

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.