HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπονομή Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας

Απονομή Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/10) σε αίθουσα του ΤΕΙ Λευκάδας, η απονομή του Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας σε πέντε πιστοποιημένα εστιατόρια της Λευκάδας.

Ήταν το αποτέλεσμα ενός κύκλου σεμιναρίων που οργανωθήκαν από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, με θέμα: Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής.

Την απονομή έκανε ο Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιστημονικός υπεύθυνος της Δράσης ενώ λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Παρόν ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης, οι πέντε βραβευθέντες και δυο εκπρόσωποι των ΜΜΕ του νησιού.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσοι παρακολούθησαν τα σενάρια αλλά η σημερινή έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο από ιδιώτες όσο και από φορείς, ήταν αξιοπρόσεκτη.

Ο κ. Βιτωράτος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα δοθεί η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Τόνισε ακόμα πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό ότι η επτανησιακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του τουρισμού μας. Ο τόπος μας ευτυχώς μπορεί να μας προσφέρει τις πρώτες ύλες, αρκεί να βασιστούμε και να «επενδύσουμε» σ’ αυτές.

Το σήμα απονεμήθηκε στα παρακάτω εστιατόρια: «AERO BAR RESTURANT», «ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ», «ΝΤΟΜΑΤΑ», «ΠΟΡΤΟ ΝΙΚΙΑΝΑ», «ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ». Το Σήμα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του, ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Προηγουμενο αρθρο
ΙΕΚ Λευκάδας: Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου
Επομενο αρθρο
Η πιστωτική κι ο... άφραγκος Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.