HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας για το ασφαλιστικό

Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας για το ασφαλιστικό

clip_image001

Θέμα: Αποφάσεις του ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας που έγινε την Τρίτη 12/1/2016 (παρόντες 6 σύμβουλοι), ώρα 19.30, συζητήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: “Οργάνωση κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό” και αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις ως ακολούθως:

Α. Προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ για την αποτροπή ψήφισης του νέου ασφαλιστικού.

Β. Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης σχετικά με το Ασφαλιστικό και το μισθολόγιο. Η εκδήλωση δύναται να συνδιοργανωθεί και με άλλα σωματεία και θα γίνουν σχετικές επαφές.

Γ. Μετά την εκδήλωση οργανώνουμε έκτακτη Γεν. Συνέλευση στο 1οΛύκειο με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό.

Δ. Συνεργαζόμαστε με όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις επιτροπές αγώνα για το συντονισμό της δράσης μας.

Ε. Την έκδοση σχετικής αφίσας και κειμένου που θα αποσταλούν στα σχολεία και στον τύπο.

ΣΤ. Τα μέλη του ΔΣ και οι σύνδεσμοι με την ΕΛΜΕ προκαλούν συζητήσεις στους συλλόγους καθηγητών και ενημερώνουν.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Βλάχος                             Μήτσος Βάρσος

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
• Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
• ΟΧΙ στην ανατροπή των ορίων ηλικίας. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας.
• ΟΧΙ μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενίσχυση των ταμείων για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
• Αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 5ετίας, σε μισθούς και συντάξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Ο Λ Μ Ε

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. κατά τη συνεδρίασή του στις 12/1/2016 εκτίμησε ότι:

Οι προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Στις μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει ήδη (αυξήσεις εισφορών για την υγεία κ.ά.) και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο πυρήνας (βασική – αναλογική σύνταξη) που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις.

Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, περιορίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, μέχρι την οριστική κατάργηση του και μειώνουν τις αναπηρικές συντάξεις.

Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Για να είναι όμως αποτελεσματική, σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η μάχη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά, που σημαίνει ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων και του λαού, μέσα από περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Προηγουμενο αρθρο
Aναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ο. προτείνει τον Θ. Καββαδά ο Κ. Μητσοτάκης
Επομενο αρθρο
Ιδρύεται νέα ΔΕΚΟ, αρμόδια για τις Σκουριές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.