HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου – Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου – Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Κέρκυρα, 21-3-2015
Τηλ.: 26610-39606
Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίασε το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στις Αλυκές Ποταμού το περιφερειακό συμβούλιο.

Οι αποφάσεις

Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς περιφέρειας για την αποτροπή κατεδάφισης των εξεδρών στις παραλίες της Κέρκυρας οι οποίες όπως είπε έχουν ενταχθεί στην τοπική τουριστική οικονομία.

Ο κ. Γαλιατσάτος παρουσίασε την αλληλογραφία της περιφέρειας με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την τελευταία απάντηση από το σώμα επιθεώρησης περιβάλλοντος δόμησης ενέργειας και μεταλλείων του ΥΠΕΚΑ, που τονίζεται ότι “το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που προβλέπεται στην υπάρχουσα σύμβαση με την εργοληπτική εταιρεία είναι δεσμευτικό”.
Οι διαδικασίες κατεδάφισης που ξεκίνησαν από την αποκεντρωμένη σύμφωνα με τον Θ. Γαλιατσάτο στρέφονται κατά της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πρότεινε να δοθεί μια παράταση χρόνου, έτσι ώστε το θέμα να επανεξεταστεί, μετά τη θερινή περίοδο, από κοινού με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε σε ψήφισμα, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται η παύση αναστολής της διαδικασίας κατεδάφισης με διάλυση της εργολαβίας, ανάκληση των προστίμων λόγω αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος , αναζήτηση τρόπου δικαστικών προσφυγών, μεταβίβαση των εγκαταστάσεων στην αυτοδιοίκηση, άμεση ανάκληση των προστίμων, κ.ά.

Ψήφισμα για το ΤΞΓΜΔ

Το Π.Σ απασχόλησε και η διακοπή της χρηματοδότησης του εξαμήνου άσκησης στο εξωτερικό των φοιτητών του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν φοιτητές του τμήματος αλλά και εκπρόσωποι των καθηγητών και του συλλόγου γονέων.
Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το Π.Σ. θα πρέπει να απαιτήσει την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το τμήμα ενώ όπως είπε « το Σώμα θα επιμείνει στην πρόθεση του να συναντηθεί με την σύγκλητο και το συμβούλιο του ιδρύματος, από τα οποία θα ζητήσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού». Επίσης το Π.Σ. θα απαιτήσει από το αρμόδιο υπουργείο την έκτακτη επιχορήγηση του τμήματος.

Στην απόφαση συμπεριελήφθησαν και οι προτάσεις της ΛΑΣΥ για «άμεση και επαρκή χρηματοδότηση για το εξάμηνο εξωτερικού του τμήματος με πλήρη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, πρόσληψη μόνιμων καθηγητών, επαναλειτουργία ειδίκευσης της ισπανικής γλώσσας, εξασφάλιση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων και άμεση επιστροφή του 50% των προϋπολογισμών που κλάπηκε τα τελευταία χρόνια, επιστροφή των αποθεματικών που κουρεύτηκαν, ανατροπή του σχεδίου Αθηνά, δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση αναλώσιμα-βιβλία για όλους».

Επιπλέον ο περιφερειάρχης ανακοίνωση ότι η ΠΙΝ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ προγραμματίζεται μια γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά. Τέλος έγινε αποδεκτή η πρόταση του Τ. Σαλβάνου για την διοργάνωση εβδομάδας παιδείας σε συνεργασία με τους παράγοντες της εκπαίδευσης.

Το Π.Σ. ενέκρινε επίσης:

• Την προγραμματική Σύμβαση της Π.Ι.Ν με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο που αφορά την έγκριση έκδοσης πολεοδομικής άδειας για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. (ομόφωνα)
• Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στην εισήγηση της ΛΑΣΥ με τις τροποποιήσεις του περιφερειάρχη. (ομόφωνα)
• Τη 2η τροποποίηση προσχεδίου ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2015 που αφορά παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.
• Μέτρα για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας (Δρόμος Πεντάτι-Άγιος Γόρδιος, δρόμος προς Κοντογυαλό κ.α.)
• Τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου για το έτος 2015.
• Την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του 4ου τριμήνου οικονομικού έτους 2014.
(κατά πλειοψηφία).
• Την αρνητική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: ««Ανανέωση -Τροποποίηση υφιστάμενου αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση « Ημεροβίγλι »,Δ. Κεφαλληνίας , Π.Ε Κεφαλληνίας.(κατά πλειοψηφία).
• ψήφισμα για τα αιτήματα των σπουδαστών της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλλονιάς (ομόφωνα)
• την προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΚ, του περιφερειακού ταμείου και της ΠΙΝ στο πλαίσιο του προγράμματος DRINKADRIA για την αγορά υδρομέτρων που θα περιορίσουν σημαντικά τη διαρροή νερού
• τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΛΚΕ και της ΠΙΝ για τη βελτίωση του λιμενίσκου των Γουβιών, μετά από αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής
Επίσης το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μετά από εισήγηση του Χ. Άνθη να ζητήσει άμεσα από τους υπουργούς Ναυτιλίας , Δημόσιας διοίκησης και ασφάλειας , Εθνικής Άμυνας, να ενεργοποιήσουν άμεσα τα συστήματα VTS που δεν λειτουργούν . Η απόφαση θα επιδοθεί υπό μορφή διαβήματος από τον περιφερειάρχη στα αρμόδια υπουργεία .

Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου

Την παραίτηση της από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου ανακοίνωσε εγγράφως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Άντζελα Γκερέκου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Προηγουμενο αρθρο
Η Μελβούρνη των Ελλήνων – Της Ιουστίνης Φραγκούλη
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.