HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΑπό την Κέρκυρα με αγάπη

Από την Κέρκυρα με αγάπη

Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν την Κέρκυρα καθώς έχω βρεθεί στο νησί και στο παρελθόν. Όμως κάθε επίσκεψη μοιάζει τόσο διαφορετική, όχι γιατί η Κέρκυρα έχει αλλάξει, αλλά γιατί η δική μου ματιά είναι διαφορετική!

Η Κέρκυρα μοιάζει να είναι ένα παράθυρο στο παρελθόν κι αυτό γίνεται αντιληπτό από το πολύ καλά διατηρημένο κέντρο της πόλης, όπου τα γραφικά σπίτια και τα κτήρια, έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο. Κάνοντας μια βόλτα στην Σπιανάδα, στο Παλαιό Ενετικό Φρούριο και το ξακουστό Λιστόν, ο χρόνος μοιάζει να σταματά και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή!

Βέβαια η διατήρηση της παράδοσης αλλά και οι επιρροές του παρελθόντος έχουν και ουσιαστικό αντίκτυπο στην ιδιοσυγκρασία των Κερκυραίων. Και αυτό γίνεται αντιληπτό από την ιδιαίτερη έφεση του νησιού στην μουσική (μην ξεχνάμε ότι αριθμεί 18 φιλαρμονικές Μπάντες), τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς υπήρξε γενέτειρα σημαντικών ποιητών, λόγιων και μουσικών.

DSCN4652

Επιπλέον, η Κέρκυρα δείχνει να έχει διαμορφώσει μια διαφορετική κουλτούρα και στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό προς τους επισκέπτες, δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα και την εν γένει καλή εικόνα της πόλης. Είναι αξιοπρόσεχτο το γεγονός ότι τις πρωινές ώρες οι καταστηματάρχες καθαρίζουν και πλένουν το πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρηση τους και τα αυτοκίνητα βρίσκονται μακριά από το ιστορικό κέντρο, το οποίο είναι εύκολα προσβάσημο στους πεζούς.

Με την γεύση της τσιτσιμπύρας ακόμη στο στόμα μου αποχαιρέτησα την Κέρκυρα, με την υπόσχεση να ξαναβρεθώ σύντομα εκεί.

Ελεάννα Ματαράγκα

Προηγουμενο αρθρο
Η ιστορία μιας φωτογραφίας
Επομενο αρθρο
Στο... τραπέζι η ενιαία λειτουργία των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.