HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑπό την παρουσίαση του Βιβλίου «Χορεύουν τα κόκκινα» του Ηλία Γεωργάκη

Από την παρουσίαση του Βιβλίου «Χορεύουν τα κόκκινα» του Ηλία Γεωργάκη

Στήν κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ εγινε χτες το βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου του Λευκαδίτη δημοσιογράφου στα “ΝΕΑ: Ηλία Γεωργάκη “Χορεύουν τα κόκκινα”(εκδόσεις ‘Αγκυρα’) σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση.

Μίλησαν ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, η ιστορικός Ελισσαβετ Γράψα, ο συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος .Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης ενω κείμενα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.
Χαιρετισμους απήυθυναν η γραμματέας του Μορφωτικου Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών Θανάσης Μελάς.Ακούστηκαν τραγούδια για τη Λευκάδα σε στίχους του Ηλία Γεωργάκη με τη συμμετοχή της Αναστασίας Γεωργάκη(πιάνο) Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνου στη φωνή.Ποιήματα απήγγειλαν η Μυρτώ Γεωργακη και η Ελενα Ντελέζου.

Ο Ηλίας Γεωργάκης είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” (από το 1983) και συγγραφέας (Λευκάδα 1960). Σπούδασε δημοσιογραφία. Καλύπτει το ρεπορτάζ για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ που έχουν σχέση με την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα. Aπο το 2007 έως το 2011 διετέλεσε εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στα “ΝΕΑ” στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών).Το 2005 βραβεύτηκε για τη δημοσιογραφική συμβολή του κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με τίτλους: «Θαλασσινό Ελεγείο», «Το Άλλο Μπλέ», «Ορφέως 2»(εκδόσεις ‘ΑΓΚΥΡΑ’), και «Χορεύουν τα Κόκκινα»(εκδόσεις ‘ΑΓΚΥΡΑ). Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες. Παντρεμένος με τη Σοφία Αναγνωστοπούλου έχει δύο παιδιά: τον Παναγιώτη και τη Μυρτώ.

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Πατρίκιου.

Προηγουμενο αρθρο
Η παραλία των Εγκρεμών σήμερα, ένα μήνα μετά το σεισμό
Επομενο αρθρο
Οι Λουμπίτσες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.