HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΑπό το βαθύ ροζ στο λευκό

Από το βαθύ ροζ στο λευκό

Παρά τον άστατο καιρό η φύση ακολουθεί το δικό της δρόμο. Είναι τόσες πολλές οι εναλλαγές που παρατηρούνται αυτή την εποχή στη φύση, που αρκεί η μεσολάβηση μιας εβδομάδας για να σου φανεί το ίδιο μέρος, αγνώριστο.

Αγραπιδιές ή αλλιώς Γκορτσιές

DSCN4085

DSCN4079
Είναι οι άγριες αχλαδιές. Η ανθοφορία τους βρίσκεται στο αποκορύφωμά της αυτή την εποχή στο νησί μας.

Οι πανέμορφες κουτσουπιές έχουν ανθίσει.

Τα ντελικάτα μπουκέτα των λουλουδιών τους είναι σπάνιας ομορφιάς. Άνθη μπορεί να βγουν κατευθείαν ακόμη και από τον κορμό του δέντρου.

DSCN3988

DSCN3990

Τόσο οι κουτσουπιές όσο και οι αγραπιδιές φυτρώνουν δίπλα σχεδόν στους δρόμους. Οι μέλισσες κάνουν πάρτι στα άνθη τους. Εκτός από την ομορφιά των λουλουδιών τους, ο ήχος από το ζουζούνισμα των μελισσών είναι μαγικός. Είναι τόσο «μεθυσμένες» οι μέλισσες από τη γλύκα που αποκομίζουν ώστε μπορείτε άνετα να τις παρακολουθείσετε. Μέχρι που «ποζάρουν» και για φωτογράφηση! Εγώ μια χαρά τα πήγα μαζί τους. Μόνο που από το πολύ ζουμ χάλασα όλες τις φωτογραφίες!

DSCN4078

DSCN3993

Αυτό το αμπέλι βρίσκεται στη ευθεία πριν τα Λαζαράτα. Είναι πολυφωτογραφημένο. Ο λόγος είναι το μαγικό λουλουδένιο μωβ χαλί που στρώνεται κάθε χρόνο στο έδαφός του αυτή την εποχή. Έτσι όπως τα κλίματα είναι συμμετρικά, δημιουργείται ένα εκπληκτικό θέαμα. Εγώ το πέτυχα φέτος με την λευκή του περιβολή. Άπειρες μαργαρίτες (ασπρολούλουδα) το στολίζουν. Ίσως αργότερα  τα μωβ λουλουδάκια, που αρχισαν να φυτρωνουν,  να υπερισχύσουν.

DSCN4138

DSCN4141

DSCN4145

Προηγουμενο αρθρο
Να παραιτηθεί ο Μουζάλας; Και ποιος να μείνει;
Επομενο αρθρο
Το τσιμεντάρισμα της παραλίας του Αγίου Νικήτα με φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.