HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπό το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας μετά την ενημέρωση που έκαναν η κ. Βικάτου και ο κ. Μπένος σχετικά με το αρχαίο θέατρο, ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, έκανε μια μικρή παρέμβαση ο Αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Μαργέλη, δεν του είχε περάσει καν από το μυαλό, ότι στην αίθουσα υπήρχαν 30 Δημοτικοί σύμβουλοι που εκφράζουν πολίτες της Λευκάδας και δικαιούνταν να πούνε δυο κουβέντες, για ένα μάλιστα τόσο σοβαρό θέμα!

✔ Η δημοτική σύμβουλος κ. «Εύα Κατωπόδη είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν να διαλύσουν το Δημοτικό Συμβούλιο»! Αυτό δήλωσε από έδρας ο Δήμαρχος, όταν η εν λόγω «εξτρεμίστρια»,   ρώτησε γιατί ένα θέμα ήταν επείγον και έπρεπε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης.

✔ Ο κ. Πάνος Γαζής ζήτησε από τον Δήμαρχο να τον απαλλάξει των καθηκόντων του από την Πολιτική Προστασία. Η υπηρεσία δήλωσε, χρειάζεται πλήρη απασχόληση που ο ίδιος λόγω της δουλειάς του δεν μπορεί να προσφέρει. Θύμισε επίσης στο Συμβούλιο προεκλογική δέσμευση της παράταξης του Δημάρχου, για πραγματοποίηση δημοτικών Συμβουλίων στις Δημοτικές ενότητες. Λόγω των σεισμών, θα έπρεπε να είχε γίνει ένα τουλάχιστον Δ.Σ. στην Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων, δήλωσε. Τι θυμήθηκε ο άνθρωπος!

✔ Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δήμαρχος ζήλεψε τη δόξα του Κατρούγκαλου. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του, ότι ζήτησε από τους σεισμόπληκτους της ΝΔ Λευκάδας να κάνουν από κοινού ενέργειες ώστε να ασκηθούν πιέσεις για την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων τους. Καλό ακούγεται. Όλοι στον Αη Μηνά για διαδήλωση με επικεφαλής τον Δήμαρχο!

✔ Πολύ πετυχημένη η δήλωση του κ. Αραβανή προς την παράταξη του Δημάρχου: «σας έχει νικήσει η γραφειοκρατία». Για να συνεχίσει αφήνοντας αιχμές ότι οι τοπικοί άρχοντες παραμέρισαν το βουλευτή, και του αφαιρούν το δικαίωμα να προσφέρει στην επίλυση των προβλημάτων.

✔ Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε από όλες της πλευρές της παράταξη του δημάρχου για να πείσουν το Συμβούλιο ότι έχει γίνει, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την επίλυση των προβλημάτων του σεισμού. Σχεδόν 24 ώρες δουλεύουν ασταμάτητα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα τους, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά που έκανε ο κ. Μαργέλης: μια απόφαση σχετικά με το σεισμό που βγήκε στις 27 Νοέμβρη ακόμα δεν έχει υπογραφεί αρμοδίως. Όταν πάμε στην Αθήνα περιμένουμε εκεί μέχρι να πάρουμε την υπογραφή. Δεν επιστέφουμε αν δεν πάρουμε το χαρτί, ούτε το περιμένουμε με το ταχυδρομείο, δήλωσε.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Ένα τραγούδι για την Λευκάδα (video)
Επομενο αρθρο
Αναμνήσεις του χιονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.