HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπό το τουρνουά «Αμπαλί» στην Ηλιούπολη (φωτό + βίντεο)

Από το τουρνουά «Αμπαλί» στην Ηλιούπολη (φωτό + βίντεο)

Σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε το τουρνουά του παραδοσιακού παιχνιδιού «Αμπαλί», για τριτη συνεχη χρονια, από το Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» στο μικρό γήπεδο που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του συλλόγου στην Κάτω Ηλιούπολη. Το «Αμπαλί» παιζόταν στη Λευκάδα από την εποχή την Ενετοκρατίας.

Φίλοι και μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αλλά και για να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

Μετά από μια μικρή προπόνηση στο γήπεδο δημιουργήθηκαν 2 ομάδες (η κίτρινη και η κόκκινη ανάλογα με το χρώμα που είχαν οι μπάλες), των 3-4 ατόμων. Έπαιξαν 2 σετ των 11 παιχνιδιών με νικήτρια την κίτρινη ομάδα με 2-0 σετ.

Την κίτρινη ομάδα αποτελούσαν οι: Σπάρτακος Κόκκας, Αναστάσιος Δαγλας, Χρήστος Ψύρρας, Ευγενία Γαζή και την κόκκινη ομάδα Λεύτερης Γεωργάκης, Κώστας Πορφύρης, Αποστόλης Γεωργάκης, Τέλης… Κριτής του παιχνιδιού ήταν ο Θεόδωρος Κατωπόδης.

Αφού τελείωσε το αγωνιστικό μέρος, πολλοί ήταν αυτοί που συνέχισαν μαζί και με άλλους που θέλησαν να συμμετάσχουν εκτός αγώνα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο για την πρωτοβουλία του. Να σημειώσουμε, ότι στην Ηλιούπολη διαμένουν πολλοί Λευκαδίτες, οι οποίοι θέλοντας να τηρήσουν τις παραδόσεις του νησιού μας, δημιούργησαν το γήπεδο και διοργανώνουν τους αγώνες.

Ελεάννα Ματαράγκα

Διαβάστε σχετικά: Αμπαλί ενα παλιό παιχνίδι της Λευκάδας που χάθηκε

Προηγουμενο αρθρο
Φαράγγι Μέλισσας: Ένα «διαμάντι» στην καρδιά της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πολιτική ανακοίνωση Ιωάννη Μαλακάση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.