HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑπό τροχαίο παρ’ ολίγον μοιραίο… στην εκκλησία η Τζένιφερ και ο ομογενής Νικόλας

Από τροχαίο παρ’ ολίγον μοιραίο… στην εκκλησία η Τζένιφερ και ο ομογενής Νικόλας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μία κρύα νύχτα του χειμώνα, το 2013, ένα παγωμένο σημείο του δρόμου, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μοιραίο ατύχημα, αποτέλεσε, αντίθετα, την αιτία για την αρχή μίας ιστορίας αγάπης.

Η δραματική συνάντηση του Ελληνοαμερικανού, Nicholas Angelus, και της μέλλουσας συζύγου του, Jennifer Lind, φιλοξενήθηκε στη «New York Times» υπό τον τίτλο «When They Met, She Was a Wreck. So Was He».

Το ζευγάρι δήλωσε σχετικά στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να μοιραστούμε την παραμυθένια μας ιστορία αγάπης για το πώς γνωριστήκαμε ‘by accident’. Πιστεύουμε πως η ιστορία μας είναι τέλεια υπενθύμιση πως ό,τι είναι να συμβεί θα βρει πάντα τον τρόπο του και την πίστη ότι δεν είναι ‘ατύχημα’».

Για την ελληνική καταγωγή, είπαν πως «η οικογένεια της μητέρας του Νικόλα είναι από τη Λευκάδα και την Κωνσταντινούπολη και η οικογένεια του πατέρα του από τη Σπάρτη και την Πετρίνα. Εχουν ακόμη συγγενείς που ζουν στην Ελλάδα στον τόπο καταγωγής, αλλά και στην Αθήνα».

Σχετικά με το ατύχημα, η κ. Lind ανέφερε στη «ΝΥΤ»: «Οδηγούσα προς το σπίτι, από ένα εορταστικό δείπνο σε γραφείο, από το Parsippany της Νέας Ιερσέης, στο River Val, μία γνωστή διαδρομή την οποία κάνω εδώ και δύο χρόνια. Καθώς άκουγα το ‘Dark Horse’ της Katy Perry (στίχους όπως ‘κάνε με την Αφροδίτη σου’ -λίγη ελληνική ειρωνεία προέκυψε αργότερα- το τιμόνι μου άρχισε να τρέμει. Ο δρόμος έλαμπε και όση ώρα μου πήρε να δω τι έδειχνε η θερμοκρασία -31 βαθμούς- συνειδητοποίησα πως δεν ήταν νερό στο δρόμο. Πανικοβλήθηκα. Ξαφνικά… έχασα τον έλεγχο. Τρόμος και φόβος με κατέβαλαν καθώς χωρίς να κάνω κάτι γλιστρούσα στο δρόμο. Αρχισα να ουρλιάζω. Η πόρτα του συνοδηγού χτύπησε στα δεξιά στις μπάρες του δρόμου. Σαν συγκρουόμενο άρχισα να στριφογυρίζω…».

Η ίδια πρόσθεσε: «Είδα από το παράθυρο του συνοδηγού. Φώτα πλησίαζαν. Το μόνο που μπορούσα ήταν να ουρλιάξω, παρακαλώ όχι, παρακαλώ όχι! Αλλά τα φώτα πλησίασαν και πριν το καταλάβω μπουμ! Το όχημά μου άρχισε να περιφέρεται. Μπουμ. Ξανά. Τελικά, σταμάτησα να περιστρέφομαι και είδα εμπρός μου ένα ‘τοίχο’ από φώτα που έρχονταν. Η μυρωδιά του καπνού γέμισε το αυτοκίνητο και πανικοβλήθηκα, σκεπτόμενη πως έχει πιάσει φωτιά. Αλλά δεν μπορούσα να βγω. Και οι δύο πόρτες είχαν στραπατσαριστεί και κολλήσει. Ο φόβος με κατέβαλε. Ξαφνικά η πόρτα μου άνοιξε διάπλατα. ‘Είσαι οκ; Χτύπησες;!’ Πετάχτηκα έξω από το αυτοκίνητό μου. Ο φόβος, το ένστικτο… Ξέσπασα στη μέση της λεωφόρου».

Η κ. Lind είπε ακόμη πως «ο άντρας που άνοιξε την πόρτα προσπάθησε να με ηρεμήσει καθώς έκλαιγα. Γύρισα και είδα τα οχήματα που ήταν στραμμένα προς το μέρος μου…(σ.σ. ακόμη) ήταν δύο αυτοκίνητα, ένα μαύρο και ένα λευκό, σαν το γιν και το γιανγκ, τέλεια τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, και τα δύο προς την αντίθετη κατεύθυνση και με τα φώτα να φτάνουν όσο μακριά μπορούσα να δω. Σύντομα αρκετοί αστυνομικοί ήρθαν. Εκλεισαν το ρεύμα από τον Interstate 287 στον Route 80. Ο δρόμος ήταν κλειστός για μία ώρα. Το σημείο αποκλείστηκε και ένιωσα πιο ασφαλής… Περπατήσαμε και σήκωσα ένα κομμάτι του ‘Ford Taurus’ από το έδαφος. Ενα κομμάτι για να θυμάμαι πόσο τυχερή ήμουν.

»Επειτα μου είπαν να ευχαριστήσω τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου. Σταθείτε, πρέπει να ευχαριστήσω τον τύπο που με χτύπησε; Ο αστυνομικός μου είπε πως αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν ζωντανή. Και δεν θα έγραφα αυτή την ιστορία σήμερα. Ο ξένος, ο οποίος αργότερα έμαθα πως ήταν ο Nicholas Angelus, ήταν τότε ένας εθελοντής πυροσβέστης στο Hopewell, Ν.Ι. Τράβηξε χειρόφρενο για να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο του οχήματός του και αντί να με εμβολίσει, πλάγιασε το όχημα. Επίσης, άμεσα άναψε τα φώτα προειδοποίησης και πάτησε την κόρνα για να ειδοποιήσει τα άλλα οχήματα και τα φορτηγά πίσω του. Επειτα βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητό του για να τρέξει προς εμένα για βοήθεια. Και τα δύο αυτοκίνητα είχαν καταστραφεί.

»Η οικογένειά μου, σύντομα έφτασε στο σημείο του ατυχήματος. Προσφερθήκαμε να πάμε τον Nicholas σπίτι. Κατέστρεψα το αυτοκίνητό του και μου έσωσε τη ζωή. Ηταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε. Ο Nicholas, έμαθα αργότερα, είπε στο φίλο όπου έμεινε εκείνο το βράδυ, πως επρόκειτο να μου ζητήσει να βγούμε ραντεβού. Την επόμενη ημέρα ο Nicholas με κάλεσε στο κινητό μου να δει αν ήμουν καλά. Του το έκλεισα μετά από 30 δευτερόλεπτα. Ημουν τόσο νευρική, ανησυχούσα πως πρόκειται να μου κάνει μήνυση. Αλλά συνέχισε να καλεί, επειδή νοιαζόταν. Καταλήξαμε να μιλάμε για ώρες και λόγω αυτών των συνεχών τηλεφωνημάτων γνωρίσαμε ο ένας τον άλλο.

»Βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού στις 30 Δεκεμβρίου, έπειτα από τρεις εβδομάδες. Επειδή κανείς μας δεν είχε ακόμη αυτοκίνητο, συναντηθήκαμε στο Μανχάταν. Πήρα το λεωφορείο, εκείνος το τρένο».

Η κ. Lind κατέληξε: «Εύχομαι να μπορούσα να ‘φτάσω’ σε κάθε έναν από τους απογοητευμένους οδηγούς και επιβάτες που κόλλησαν στην κίνηση εκείνο το βράδυ. Αν ήξεραν μόνο τη μαγεία που προέκυψε από εκείνο το τρομακτικό ατύχημα, ίσως να αναθεωρούσαν την πίστη για τη δύναμη της αγάπης. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι έτοιμος να ανοίξει την πόρτα για εσένα και να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα».

Ο Nicholas Angelus, είναι assistant manager στο «Banchet to Feast», ένα εστιατόριο στο Nanuet, NY, και εθελοντής πυροσβέστης τώρα στο Spring Valley, NY. Εχουν παντρευτεί με την Jennifer Lind, associate trade marketing manager στη Danone Wave για τα γιαούρτια Oikos και Danimals. Ο γάμος έγινε στις 14 Οκτωβρίου του 2017.

Οσο για το γαμήλιο ταξίδι; Πήγαν στην Ελλάδα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας Αμερική

Προηγουμενο αρθρο
Σατανιστική τελετή πίσω από τη διπλή αυτοκτονία στην Κεφαλονιά;
Επομενο αρθρο
Η Δοξολογία του νέου έτους 2018 στην Μητρόπολη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.