HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑρνητική απάντηση Γαλιατσάτου σε Γερμανούς

Αρνητική απάντηση Γαλιατσάτου σε Γερμανούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 2 Οκτωβρίου 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Τηλ.: 26610-39606
Email:pin@pin.gov.gr

Απάντηση Περιφερειάρχη στον επίτιμο πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα

Αξιότιμε κύριε Γισδάκη,

Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων.

Σχετικά με την επιθυμία των κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη της περιφέρειας Φόρπομμερν Ρύγκεν κου Γκρόσκλάους και του προέδρου του Επιμελητηρίου του Στραζλούντ κου Λίφλεντερ για συνάντηση μαζί μας, με σκοπό την εξέταση της υφιστάμενης συνεργασίας μέχρι σήμερα, επιθυμώ να σας ενημερώσω τα εξής:

Η νέα περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων έχει εξαρχής διαφωνήσει με το πνεύμα και τους όρους της προωθούμενης ελληνογερμανικής συνεργασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.
Η διαφωνία μας αυτή, που διέπει και μέχρι σήμερα τις πρακτικές μας, ως περιφερειακή αρχή, εδράζεται κυρίως στην εκτίμηση ότι η προωθούμενη συνεργασία είναι ετεροβαρής υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και ιδιαίτερα των ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων και ουδόλως λαμβάνει υπόψιν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που δοκιμάζονται από την εφαρμογή ,μέτρων και πολιτικών, στα οποία μάλιστα πρωτοστατεί το Γερμανικό πολιτικό προσωπικό.
Κατά συνέπεια η αιτούμενη συνάντηση δεν γίνεται αποδεκτή.

Στο προσεχές μέλλον προτιθέμεθα να θέσουμε το όλο θέμα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στα όργανα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, προκειμένου να ζητήσουμε την προώθηση μιας νέας ιδέας για τη συνεργασία μεταξύ των Αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών που θα προωθεί τα αμοιβαία συμφέροντα, θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών μας, καταλήγοντας σε μακροχρόνια αποτελέσματα, ευνοϊκά για την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη των πολιτών.

Με εκτίμηση

Θ. Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρνητική απάντηση του περιφερειάρχη για συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη του Ρύγκεν

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος στο αίτημα του αντιπεριφερειάρχη της περιφέρειας Ρύγκεν και του προέδρου του Επιμελητηρίου του Στράζλουντ για συνάντηση με σκοπό «τη συνέχεια και την εξέλιξη της υφιστάμενης έως σήμερα συνεργασίας».

¨Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης «η νέα περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων έχει εξαρχής διαφωνήσει με το πνεύμα και τους όρους της προωθούμενης Ελληνογερμανικής συνεργασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για μια γενική και αόριστη άρνηση αλλά για μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τη μορφή της συνεργασίας που επιδιώκουν.

«Εκτιμάμε, τόνισε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ότι η προωθούμενη συνεργασία είναι ετεροβαρής υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και ιδιαίτερα των ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων και δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».
Ο κ. Γαλιατσάτος επίσης είπε ότι προτίθεται να θέσει το θέμα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στα όργανα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ζητώντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας αλλά και στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Προηγουμενο αρθρο
«Εκεί που έπεσε ο σπόρος»
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου για να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.