HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ηλιούπολη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ηλιούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019! Από το πρωί η Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης θυμίζει Λευκάδα.

Μέσα στο ναό δεσπόζει η εικόνα – πιστό αντίγραφο της Φανερωμένης. Δίπλα της νέες του Συλλόγου με την πανέμορφη λευκαδίτικη φορεσιά. Φυσικά χοροστατεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλος. Μαζί του ο Ιερομόναχος π. Σιλουανός, εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδας και ο ιερέας της Λευκάδας π. Ιωάννης Λάζαρης.

Ο Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Ηλιούπολης κατακλύζεται από το λευκαδίτικο στοιχείο. Όλα αυτά δίνουν την έντονη εντύπωση ότι οι έννοιες Ηλιούπολη και Λευκάδα ταυτίζονται!

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την είσοδο της εικόνας της Φανερωμένης στη Λευκαδίτικη Στέγη. Ακολουθεί αρτοκλασία με λευκαδίτικο άρτο και κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα με την παραδοσιακή λαδόπιτα. Όλα αυτά με την ευγενική χορηγία από το Αρτοποιείο “ΚΑΛΟΣ”, Λευκάδα και με τη δωρεάν μεταφορά από το ΚΤΕΛ Λευκάδας, το οποίο πάντα είναι δίπλα μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εκ μέρους του Συλλόγου προσφορά καφέ με πλούσια κεράσματα στην αίθουσα του Ναού.

Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε ένα όμορφο λευκαδίτικο πρωινό κάτω από τη σκέπη της Πολιούχου του νησιού μας και υπό τις πατρικές ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Θεόφιλου.

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και σας περιμένουμε την 19η Ιανουαρίου 2020, 18.00, στη Λευκαδίτικη Στέγη για την κοπή της παραδοσιακής λευκαδίτικης λαδόπιτας.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για την όμορφη αυτή εκδήλωση!

Προηγουμενο αρθρο
Η κατάσταση με τα σκουπίδια στις Αλυκές Καρυωτών είναι... τραγική
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση απορριμάτων προς όφελος του λαού. Η πρόταση του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.