HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑσκήσεις επί χάρτου για την πλατεία Μαρκά

Ασκήσεις επί χάρτου για την πλατεία Μαρκά

Πυρετωδώς εργάζεται ο Πάνος Φέξης για την στολισμό της Πλατείας Μαρκά. Μέχρι στιγμής βέβαια οι δοκιμές γίνονται επί χάρτου, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. Όπως είχαμε αναφέρει το Επιμελητήριο ετοιμάζει εκδήλωση για το μεγάλο Σάββατο το πρωί στην πλατεία. Η πλατεία θα στολιστεί το Σάββατο το πρωί, αλλά όλα πρέπει να είναι έτοιμα από πριν και την τελευταία στιγμή να μπει κάθε πράγμα στη θέση του. Κτίρια και κολώνες θα στολιστούν με χρωματιστά λάβαρα που θα δώσουν μια γιορτινή εικόνα στο χώρο, κατάλληλη για τους μπότηδες που θα πεταχτούν από τα σπίτια που βρίσκονται απέναντι από την πλατεία. Το γνωστό μας έθιμο το «Κομμάτι» σε χορταστική έκδοση και στο πιο ιδανικό σημείο της πόλης.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε για να μαθαίνουν και οι νεότεροι πως το «κομμάτι» όπως και το στόλισμα των σπιτιών το μεγάλο Σάββατο με κόκκινα λάβαρα, είναι τοπικά έθιμα (της πόλης) και τα δυο. Όσον αφόρα τα λάβαρα που κρέμονταν στα παράθυρα των σπιτιών γίνονταν μόνο στα μεγάλα σπίτια της αγοράς, αυτά των αφεντάδων.
Αντίθετα το «κομμάτι» τηρούνταν από όλους και έχει φτάσει μέχρι της μέρες μας. Οι νοικοκυρές το πρωί του Σαββάτου στις 7:00 με το χτύπημα της καμπάνας για την πρώτη Ανάσταση πετούσαν -πολλές πετούν ακόμα- ένα γυάλινο ή πήλινο -παλιότερα- αγγειό. Όχι από τα καλά σερβίτσια αλλά κάτι πιο κατίβο. Οι αφεντάδες πετούσαν σίγουρα κάτι μεγαλύτερο, όπως ας πούμε έναν μπότη.

Προηγουμενο αρθρο
Ο εκσυγχρονισμός των ΔΕΚΟ μοχλός ανάπτυξης της χώρας
Επομενο αρθρο
Μπορεί το Αγκυροβόλιο Βασιλικής να είναι χώρος φορτοεκφόρτωσης οχηματαγωγών;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.