HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑυστραλία: Στρατιώτες φροντίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους κοάλα που σώθηκαν από τις φωτιές

Αυστραλία: Στρατιώτες φροντίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους κοάλα που σώθηκαν από τις φωτιές

Τα ζώα εκτός από τραυματισμένα είναι απίστευτα στεσαρισμένα από αυτά που έζησαν

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία συνεχίζονται στις περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βορειοανατολικής Βικτόρια αλλά με μικρότερη ένταση. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες μετά από τόσους μήνες.

Όπως ξέρουμε τα μεγαλύτερα θύματα είναι τα ζώα καθώς λέγεται ότι κάηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο, αριθμός που δεν τον χωράει ο νους μας. Τα κοάλα, σήμα κατατεθέν της χώρας, στην κυριολεξία ξεκληρίστηκαν. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το 1/3 αυτών που ζούσαν στη Νέα Ουαλία έχουν αφανιστεί ενώ το 30% του φυσικού τους περιβάλλοντος όπου κατοικούσαν έχει καταστραφεί.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, ζήτησε από 3 χιλιάδες στρατιώτες να βοηθήσουν με τις φωτιές και τις εκκενώσεις κάποιων περιοχών. Οι στρατιώτες βοήθησαν τους πυροσβέστες σε αυτό το δύσκολο έργο. Και ενώ πολλοί από αυτούς στον ελεύθερο χρόνο τους προτίμησαν να ξεκουραστούν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν κάτι διαφορετικό. Να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Cleland Wildlife Park, στη Νότια Αυστραλία, βοηθώντας στην περίθαλψη των ζώων από τις φωτιές.

Οι φωτογραφίες με τους στρατιώτες να έχουν στην αγκαλιά τους μέσα σε κουβερτούλες τραυματισμένα κοάλα και να τα ταϊζουν έγιναν viral και συγκίνησαν όλον τον κόσμο.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι εκτός από τα εγκαύματα, που είχαν ακόμα και στο πρόσωπό τους, τα ζωάκια αυτά ήταν τόσο στρεσαρισμένα και σοκαρισμένα που ήταν πολύ δύσκολο να τα φροντίσουν.

Πηγή: petpet.news

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη 20χρονος διακινητής, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.