HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑυτά που μας κάνουν περήφανους – Συγχαρητήρια Μαριλένα

Αυτά που μας κάνουν περήφανους – Συγχαρητήρια Μαριλένα

Είχαμε πριν από μερικά χρόνια κάνει ένα μικρό αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο κορίτσι της Λευκάδας, την Μαριλένα Μελά.

Σήμερα η Μαριλένα, η κόρη του Βασίλη Μελά και της Αγγελικής Βαγενά, είναι μια νεαρή επιστήμων. Ζει στο Λος Άντζελας και έχει κατακτήσει τα υψηλότερο σκαλοπάτια σπουδών και επιστημονικών διακρίσεων, που μπορεί να ονειρευτεί κάθε νέος.

Το σημερινό μας αφιέρωμα αφορά μια άλλη σημαντικότερη διάκριση που κέρδισε η Μαριλένα.

Όπως μας ενημερώνει ο σεμνός και πανευτυχής πατέρας:

«Καλησπέρα σας από το Λος Άνζελες! Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για την Μαριλένα μας, που παρουσίασε με επιτυχία το διδακτορικό της χθες!

Και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο που μας τον κρατούσε για έκπληξη μέχρι να φτάσουμε στην Καλιφόρνια. Διακρίθηκε ανάμεσα στους συμφοιτητές της στην Ιατρική Σχολή και βραβεύτηκε σήμερα από το πανεπιστήμιο της με το Βραβείο της Αρετής (Οrder of Arete).

Μια διάκριση που δίνεται σε φοιτητές με ηγετικούς ρόλους, που έχουν κάνει αξιοσημείωτες συνεισφορές στο πανεπιστήμιο, στην κοινότητα ή τον επιστημονικό χώρο γενικότερα και έχουν επιδείξει ακαδημαϊκή πειθαρχία, ήθος και αριστεία.

Το βραβείο αντιπροσωπεύει την υψηλότερη τιμή που απονέμεται στους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές μετά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών σπουδών τους. Ανυπομονούμε για την επίσημη ορκωμοσία της το Σάββατο!»

Συγχαρητήρια Μαριλένα.

Η Μαριλένα σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έκανε μάστερ σε Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και μετά πήγε στο Λονδίνο και εξειδικεύτηκε στη Γενετική των Ανθρώπινων Νοσημάτων όπου πήρε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο University College London.

Για ένα χρόνο περίπου δούλεψε στο Μαιευτήριο Μητέρα στην Αθήνα στον τομέα της προγεννητικής διάγνωσης.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Los Angeles, και εργάζεται ως ερευνήτρια στο USC Norris Cancer Center ( Νοσοκομείο έρευνας για τον Καρκίνο) κάνοντας γονιδιακό έλεγχο σε διάφορους τύπους καρκίνου σε ασθενείς του κέντρου και μελετάει τη γενετική προδιάθεση υγιών ατόμων με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παρέχοντας τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και ενδεχόμενης θεραπείας.

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογική διακήρυξη και ψηφοδέλτιο Αγωνιστικού Μετώπου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
ΑΝΑΣΑ: απολογισμός έργου και παρουσίαση υποψηφίων στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.