HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΑυτή η υπέροχη μπάντα μας ανεβάζει στ’ άστρα

Αυτή η υπέροχη μπάντα μας ανεβάζει στ’ άστρα

165 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό της Λευκάδας συμπλήρωσε φέτος η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας. Ένα σωματείο που είναι ο θησαυρός της Λευκάδας, όπως ανέφερε από τη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης.

Την ετήσια παράστασή της πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο, η μπάντα της Φιλαρμονικής Λευκάδας. Ήταν αφιερωμένη στη μουσική από τον Ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, και μας χάρισε γνωστές επιτυχίες από το 1946 μέχρι το 2005. Μας θύμισε και μας έκανε να νοσταλγήσουμε όμορφα τραγούδια που συνόδεψαν γνωστές ταινίες της έβδομης τέχνης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μουσική από ξένες ταινίες (Les feuilles mortes, Amando mio, Strangers in the night κ.α.), ακολούθησαν τραγούδια του αξέχαστου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Μουζάκη από ελληνικές επιθεωρήσεις (Βίρα της άγκυρες, Η σκλάβα, Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, Μάμπο Μπραζιλέιρο κ.α.) και έκλεισε με πολύ γνωστά τραγούδια από Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του ’60 (Ένας ουρανός μ’ αστερία, Ο γλάρος, Θα πιω απόψε το φεγγάρι κ.α).

IMG_2898
Είμαστε τυχεροί όσοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε μια σπάνια μουσική παράσταση. Μια μοναδική μπάντα που είναι σε θέση να συνοδέψει οποιοδήποτε καλλιτέχνη, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου Πανταζής Κηρολίβανος. Και είχαμε την αίσθηση ότι παρακολουθούσαμε ορχήστρα σαν αυτές που εμφανίζονται σε μεγάλες μουσικές σκηνές του κόσμου.

Το πλούσιο ρεπερτόριο της παράστασης έντυσαν με τις οι φωνές τους: ο τραγουδιστής και ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλους και η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου.

Ένα έξοχο αποτέλεσμα, μια εκπληκτική μπάντα, που την αγαπάμε κάθε φορά και περισσότερο, ένας υπέροχος και σεμνός μαέστρος ο Κώστας Μεσσήνης, οι μουσικοί μικροί και μεγάλοι, μας μάγεψαν, και μας ανέβασαν στ’ αστέρια. Μας θύμισαν μουσικές και τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα. Τους ευχαριστούμε για την απόλαυση που μας χάρισαν.

Προηγουμενο αρθρο
Συναυλία Συνόλου Λευκαδίων Καλλιτεχνών & Φίλων
Επομενο αρθρο
Γιορτή Φακής 2015 στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.