HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου μαχητικού- βίντεο

Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου μαχητικού- βίντεο

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας, είναι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου.

Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω twitter.

Από το προφίλ που διατηρεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ξεχωρίζει μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει δημόσια πριν από ένα χρόνο, μέσα από το πιλοτήριο, όπου σε μία προσπάθεια οπτικού εφέ, φαίνεται να πιάνει… από τη μύτη ένα μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε δίπλα του.

Ο αδικοχαμένος πιλότος του Mirage είχε μιλήσει σε αφιέρωμα της ΕΡΤ για τους «φρουρούς» του Αιγαίου (βίντεο)

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πάνω από το Αιγαίο και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων, είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο χειριστής του μοιραίου μαχητικού, Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο 34χρονος σμηναγός συγκεκριμένα, είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

«Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Το γεγονός αυτό μας αυξάνει την ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση για νέους συζύγους και γονείς
Επομενο αρθρο
Εγκαίνια νέου καταστήματος «Σταύρακας» στη Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.