HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑυτό που συνέβη στους Εγκρεμνούς είναι μέσα στις φυσικές διεργασίες

Αυτό που συνέβη στους Εγκρεμνούς είναι μέσα στις φυσικές διεργασίες

Ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας στη σημερινή (19/11) ενημέρωσή του στο Διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε στο Διοικητήριο Λευκάδας, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για την παραλία των Εγκρεμνών δήλωσε:

Με τους σεισμούς προκλήθηκαν κατολισθήσεις οι οποίες αλλοίωσαν το τοπίο της παραλίας. Οι παραλίες του Δυτικού μετώπου της Λευκάδας δημιουργήθηκαν από τρία φυσικά φαινόμενα: τους σεισμούς, τις κατολισθήσεις και την διάβρωση από τον κυματισμό. Αυτό που συνέβη με αυτό το σεισμό, όπως και το 2003, δεν είναι παρά στιγμιότυπα μέσα στις φυσικές διεργασίες.

Δεν καταστραφήκαν οι παραλίες τις Λευκάδας, ό,τι έγινε είναι μέσα στις φυσικές διεργασίες. Αυτές που διαμόρφωσαν τις παραλίες όλης της δυτικής Λευκάδας και τους χάρισαν απλόχερα τόση ομορφιά. Δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αρνητικό. Έχουμε καιρό μέχρι το καλοκαίρι. Ας αφήσουμε τη φύση να κάνει τον κυκλο της. Η παραλίες θα αποκατασταθούν και όχι μόνο θα αποκατασταθούν, αλλά θα μεγαλώσουν σε πλάτος.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής «Οι Γέφυρες του Κόσμου» στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Επιτυχημένη (και βραβευμένη) η παρουσία της ΠΙΝ στην PHILOXENIA 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.