HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑφιερωματική Εκδήλωση για Σπύρο Δ.Γκίνη (1890-1978)

Αφιερωματική Εκδήλωση για Σπύρο Δ.Γκίνη (1890-1978)

Πραγματοποιήθηκε, χθες βράδυ, η προγραμματισμένη εκδήλωση της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και της συνοργανώτριας Δημόσιας βιβλιοθήκης Λευκάδας (δβλ), η οποία ήταν τιμητική για το Δημήτριο Σ. Γκίνη ( 1890-1978), Ιστορικό του Δικαίου, μελετητή της Παιδείας και Βιβλιογράφο στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Πλήθος κόσμου Λευκαδιτών και μη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε όσα οι εξαίρετοι ομιλητές:

α) Πόπη Πολέμη Δρ. Ιστορίας, υπεύθυνη Βιβλιογραφικού Εργαστηρίου «Φίλιππος Ηλιού»
Μουσείου Μπενάκη
β) Δημήτριος Αποστολόπουλος ιστορικός του Δικαίου και των Θεσμών, Ομότιμος Δ/ντής
Ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και
γ) Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης Ιστορικός, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Ιδρύματος
Ερευνών,

Παρουσίασαν με τις εμπεριστατωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους την προσωπικότητα του τιμώμενου, τις σπουδές του, το συγγραφικό του έργο και τη μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής Βιβλιογραφίας.

Δόθηκε στη συγκέντρωση αυτή στο εκλεκτό ακροατήριο, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσή μας, οι παλαιότεροι να φέρουν στη μνήμη τους τον ευπατρίδη νομικό και το έργο του, οι δε νεότεροι να γνωρίσουν τον επιστήμονα, ο οποίος τίμησε, όσο λίγοι, το νησί μας με την παρουσία του στα ελληνικά γράμματα και τέλος όλοι να πληροφορηθούμε για τον όγκο των επιστημονικών βιβλίων που με εντολή του, ευρισκόμενο εν ζωή, δόθηκαν μετά το θάνατό του, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και είναι 2.491 τόμοι (λεξικά-βιογραφίεςς- φιλοσοφικά, βιβλιογραφίες, Ιστορικά κλπ).-

Θ.Μ

unnamed

Προηγουμενο αρθρο
Basket Αγάπης από την Δόξα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.