HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑύγουστε καλέ μου μήνα!

Αύγουστε καλέ μου μήνα!

Ο Αύγουστος είναι καλός αλλά και δύσκολος μήνας για το νησί μας. Μας φέρνει πολλά χρήματα μαζί με πολύ κόσμο. Ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα. Νησί και κάτοικοι δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Η κοσμοσυρροή και οι ζέστες των ημερών, αγγίζουν τα όρια όλων μας.

Μια ομάδα συμπολιτών μας στο facebook προσπαθεί να διασκεδάσει και να απαλύνει τις σκληρές αυγουστιάτικες μέρες και νύχτες μας, με χιούμορ και υπέρβαση, μέσα από αιχμές που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας.

Η ιδέα τους ήταν:

«Κάνουμε trekking & climbing στα πεζοδρόμια της πόλης, επίσκεψη στο διαρκή ανοιχτό διαγωνισμό αφισοκόλλησης και στην τρέχουσα έκθεση αφίσας, παίρνουμε μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με διαλογή στην πηγή και έγκαιρη αποκομιδή, αναζητούμε πιθανή οργανωμένη ακολουθία στην κίνηση και στάθμευση οχημάτων».

https://www.facebook.com/events/156371621453914/?active_tab=posts

Στις λίγες μέρες που είναι στον «αέρα» συγκέντρωσαν αρκετό «υλικό» αλλά περισσότερες έξυπνες λεζάντες.

20
Εδώ….. κάποιες δημόσιες ταΐστρες για αδέσποτα
21
Έναρξη σήμερα του αθλητικοπολιτισμικού πενθημέρου με το ζωντανό γλυπτό του γνωστού καλλιτέχνη Maevious Παχατουρίδη σε πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Ο γλύπτης παρακαλεί τους επισκέπτες να βελτιώνουν συνεχώς το έκθεμα με τα δικά τους ανακυκλώσιμα και μη απορρίμματα.
22
Εφαρμογή της νέας τάσης αισθητικής αναβάθμισης όψεων και αρχιτεκτονικών στοιχείων με αφίσες και διαφημιστικών πανό και πλακάτ. Μελετάται η πρόταση πλήρης αντικατάστασης επενδύσεων ξύλου και τσίγκου από αφίσες ως πιο οικολογικό υλικό.
23
Για να μην θεωρηθεί ότι τα χωριά μας υπολείπονται καινοτομίας, σας παρουσιάζουμε την πρόταση για εναλλακτική χρήση των πλαστικών κολωνακίων….
24
Πίνακας όμως ε;; Ειδικά όταν ανάβουν τα φώτα το βράδυ είναι να το θαυμάζεις… Κι  αν είναι και καμιά θαλαμηγός πίσω τους…. Τύφλα να έχει ο Βαν Γκογκ!!! (Νυδρί)
25
Χαρακτηριστικό γνώρισμα : η διατήρηση των παραδόσεων…Αύγουστος 2010
26
Αναλύουμε εδώ μια πετυχημένη πρακτική σήμανσης……. Με τις δύο πινακίδες επιτυγχάνεται έντεχνα και σκόπιμα η σύγχυση του χρήστη αυτοκινήτου προς στάθμευση………….Αδυνατώντας να διακρίνει αν η σήμανση με τους μονούς και ζυγούς μήνες εννοεί την απαγόρευση ή την νομιμότητα της στάθμευσης κατά μονούς ή ζυγούς μήνες αντίστοιχα, πράττει κατά το δοκούν…… Έτσι επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη ισοκατανομή σταθμευμένων οχημάτων και στις δύο πλευρές!!!!!
27
Όλα αυτά τα χρηστικά… απορώ πως ζούσαμε χωρίς αυτά τόσα χρόνια
28
Έκθεση σπάνιων & πολύτιμων λίθων σε περίοπτη θέση στο δρόμο προς Αγ. Νικήτα, Κάθισμα, Εγκρεμνούς, Πόρτο Κατσίκι κλπ. Σκοπός της έκθεσης να αναδείξει τον ορυκτό πλούτο του νησιού σε όλους τους επισκέπτες του.
30
Συνεχίζοντας με ιδιαίτερες και καινοτομικές σημάνσεις βλέπουμε εδώ καθοδήγηση προς κηποθέατρο και δημοτικό κινηματογράφο στην ευθεία προς το μπλε κτίσμα. Έτσι active και adventurous επισκέπτες με climbing και parkour συνεχίζουν την περιπετειώδη αναζήτησή…
Προηγουμενο αρθρο
Αντιστοιχίζοντας το χτες με το σήμερα
Επομενο αρθρο
Φιλαινίς η Λευκαδία και η κουλτούρα του έρωτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.