HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑύριο στον Αμερικάνο

Αύριο στον Αμερικάνο

Την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά παρουσίαση του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών “The island – resignified”, που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Δήμητρα Κονδυλάτου και ο ξενώνας Νήιον, στο παραδοσιακό καφενείο του Ι. Σολδάτου, ή αλλιώς στου Αμερικάνου, ή αλλιώς στην Κουζούντελη.

Οι εικαστικοί Εριφύλη Βενέρη και Αδαμάντιος Καφετζής, θα παρουσιάσουν την έρευνά τους, που προέκυψε με αφορμή το “The island – resignified” και που διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη Λευκάδα. Τα δύο πρότζεκτ εστιάζουν σε δύο προσωπικότητες του νησιού, τον Ιωάννη Σολδάτο, κατά κόσμον Αμερικάνο, και τον Κυριάκο Σφέτσα, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Λευκάδα, έζησαν στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκαν, και κάπου εκεί τα δύο πρότζεκτ συνδέονται μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Εριφύλη Βενέρη, ξεκινώντας από την περιοχή της Κουζούντελης, το καφενείο του Αμερικάνου και την ιστορία των ιδιοκτητών του, και συνομιλώντας με διάφορους κατοίκους του νησιού, μελετά πώς δημιουργούνται και αναπαράγονται οι φήμες και τα στερεότυπα, ενώ ο Αδαμάντιος Καφετζής, επιλέγοντας να συναντήσει και να συζητήσει με τον Κυριάκο Σφέτσα για τη ζωή και κυρίως για το έργο του, διερευνά πώς ο συνθέτης συνδυάζει τη Δυτική μουσική με τη μουσική παράδοση του τόπου, διαφυλάσσοντας και αναδεικνύοντάς την.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να συνεισφέρετε στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την παρουσίαση.

IMG_2543

Προηγουμενο αρθρο
H Michaela Stara στη Νίκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αλλαγή τόπου Γενικής Συνέλευσης Τηλυκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.