HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΒάσεις 2018: Μπήκαν με 3 σε ΤΕΙ, που μπορεί να αναβαθμιστεί και σε ΑΕΙ!

Βάσεις 2018: Μπήκαν με 3 σε ΤΕΙ, που μπορεί να αναβαθμιστεί και σε ΑΕΙ!

Η υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα συνεχίζεται με την υπογραφή, αυτή τη φορά, του νυν υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Και αυτό, εξαιτίας του μικροπολιτικού σχεδιασμού της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να «πανεπιστημιοποιήσει» τα ΤΕΙ διά της συγχωνεύσεώς τους με πανεπιστήμια. Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα; Τα ήδη προβληματικά πανεπιστήμια θα επιφορτιστούν με τα προβλήματα των ΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμιστεί και η τεχνολογική εκπαίδευση.

Τα 3.000 μόρια, στα οποία «ισορρόπησε» η βάση εισαγωγής δύο τμημάτων ΤΕΙ που πρόκειται να μετατραπούν σε πανεπιστήμια από το 2019, ακυρώνουν το επιχείρημα του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου περί ακαδημαϊκών κριτηρίων του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων με ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (με πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που θα συγχωνευθεί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διαμορφώθηκε στα 3.072 μόρια (+116 μόρια). Δηλαδή, οι πρωτοετείς των δύο τμημάτων θα εισαχθούν σε ΤΕΙ, και από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, όταν θα προχωρήσει η απορρόφηση του ΤΕΙ από το πανεπιστήμιο της ίδιας περιφέρειας, θα μπορούν να λάβουν πτυχίο από πανεπιστήμιο.

Σε ανάλογο συμπέρασμα για την πτώση του ακαδημαϊκού επιπέδου οδηγεί η πτώση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων από Επαγγελματικά Λύκεια, στην οποία συνέβαλε και η αύξηση των θέσεων που δόθηκαν στους υποψηφίους της εν λόγω κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας εισήχθη από ΕΠΑΛ υποψήφιος με 4.135 μόρια, δηλαδή βαθμό λίγο πάνω από 4, ενώ στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Παν. Πειραιά εισήχθη υποψήφιος με 5.425 μόρια, δηλαδή βαθμό περίπου στο 5,5.

Με πληροφορίες από www.kathimerini.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήριες δηλώσεις στους επιτυχόντες των Πανελληνίων
Επομενο αρθρο
Η Βιβή Κοψιδά-Βρεττού στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

4 Σχόλια

  1. ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ
    31 Αυγούστου 2018 at 09:22 — Απάντηση

    1. ΕΣΕΙΣ ουρλιάζατε όχι ΕΓΩ! Και ζητάς και ρέστα από πάνω! Φαίνεται ότι ο σανός προκαλεί και απώλεια μνήμης. Ή (το πιθανότερο) ο αμοραλισμός και το ψέμα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του εαυτού σας. Εκτός και υπάρχει αυτό το 0,6 του Καρανίκα, που δεν θέλω να το πιστέψω.
    2. Στις “αντιδημοκρατικές δυνάμεις” περιλαμβάνω, εκτός από “τον τσεκουράτο Πρόεδρο της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ Βορίδη και τον θαυμαστή του Παττακού ΄΄Αδωνη” 1)και τον Καμένο με όλο το σόι των ψεκασμένων (τους με πατέντα Καρα-Ακρο-Δεξιούς δηλαδή) και την Κατερίνα Παπακώστα 2)την υπέροχη ΑΥΓΙΑΝΗ του Καρτερού και 3)όλα τα σταλινικά ζόμπι, που ονειρεύονται Γκα Κε Μπε και στρατόπεδα Γκουλάκ για τους αντιφρονούντες! Αναμένω την απάντησή σου, που πιστεύω θα είναι σοβαρή όπως η συμβουλή σου σε μένα ” να γράψτε και κάτι σοβαρό”.

  2. ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ
    30 Αυγούστου 2018 at 13:43 — Απάντηση

    4 πεδιο ,1 πεδιο δεν μπαινεις με 10χιλ μορια πουθενα εκτος απο ιερεας

  3. Jim Adams
    30 Αυγούστου 2018 at 11:03 — Απάντηση

    Όταν αποφασίσετε τι θέλετε γράψτε και κάτι σοβαρό. Όταν η Γιαννάκου θέσπισε ωσ βάση εισαγωγής το 10 με αποτέλεσμα να εισαχούν 10φοιτητές στη Λευκάδα ολοι σας ουρλάζατε τι θα γίνουν οι γκαρσονιέρες , τα σουβλατζίδικα και οι καφετέριες. Μόλις καταργήθηκε το μέτρο από τις ίδιες Κυβερνήσεις στα πλαίσια της διαχρονικά μικροπολιτικής τους πολιτικής αλαλία. Αλλά η πενία (πολιτικής ) τέχνας(σχόλια κρυάδες) κατεργάζεται. Σας καταλαβαίνω,. δεν σας βγήκε η κατάργηση του ΤΕΙ και αρχίσατε τις κρυάδες , ευτυχώς που ακόμη έχει ζέστη. Όσον αφορά τα περί αντιδημοκρατικών δυνάμεων σε αυτές περιλαμβάνετε και τον τσεκουράτο Πρόεδρο της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ Βορίδη και τον θαυμαστή του Παττακού ΄΄Αδωνη;

  4. ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ
    28 Αυγούστου 2018 at 21:55 — Απάντηση

    Εμείς εδώ στη Λευκάδα θα τους παίρνουμε με βάση 2! “Υγιής ανταγωνισμός” που λένε! Συμφωνείτε Συριζόπουλα και λοιπές (Αντι)δημοκρατικές Δυνάμεις?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.