HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒαρύτατο πρόστιμο στον 63χρονο που είχε δεμένο τον σκύλο του στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου του

Βαρύτατο πρόστιμο στον 63χρονο που είχε δεμένο τον σκύλο του στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου του

Στην σύλληψη του άνδρα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου να έχει δεμένο στον κοτσαδόρο του οχήματος του τον σκύλο του «για να τον πάει στο χωράφι» όπως είπε προχώρησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία που έκανε αστυνομικός της Τροχαίας Αγρινίου ο οποίος οδηγούσε περιπολικό και τον εντόπισε στην οδό Μάνου Κατράκη στο Αγρίνιο.

Η Βούλα Αναγνωστοπούλου η οποία είναι πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, εξήγησε στοwww.zoosos.gr ότι το σκυλί είναι καλά στην υγεία του όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αφού δεν έχει τραυματιστεί καθώς ο δράστης οδηγούσε με μικρή ταχύτητα το ημιφορτηγό και ότι από το Α.Τ. Αγρινίου βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος εντούτοις ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η δίκη του άνδρα που συνελήφθη θα γίνει στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή θα δικαστεί όταν οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (18-8-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας άνδρας, ηλικίας 63 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, εντόπισε τον 63χρονο να οδηγεί, με μικρή ταχύτητα, ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, έχοντας δεμένο με σχοινί, από το κοτσαδόρο του οχήματος ένα σκύλο.

33

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Προηγουμενο αρθρο
Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού – Γενιού «Θέαλος»
Επομενο αρθρο
Υπάρχει κι αυτή η Λευκάδα, η «άλλη» Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.