HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒλέπεις Βουλή; – Της Αγγελικής Σπανού

Βλέπεις Βουλή; – Της Αγγελικής Σπανού

Το κανάλι της Βουλής έχει πια μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλοι το παρακολουθούν για να διασκεδάσουν, άλλοι για να έχουν άποψη για αυτά που χαλάνε κόσμο στο διαδίκτυο, κάποιοι για την ηδονή της αηδίας, ίσως ορισμένοι επειδή ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μας συμβαίνει αυτό που βλέπουμε στην οθόνη.

Το κοινοβούλιο είναι ο τέλειος καθρέφτης της ελληνικής παρακμής. Απίθανες δόσεις ανοησίας αθροίζονται με ανεξάντλητες ποσότητες μίσους και φανατισμού, η πνευματική ανεπάρκεια εμπλέκεται με την ψυχική για να ενωθούν σε ένα κράμα υποπολιτισμού και αντιπολιτικής. Εμφανώς διαταραγμένες προσωπικότητες, γραφικοί τύποι, μεγαλομανείς, συμπλεγματικοί, αμόρφωτοι και κανονικοί φασίστες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φασαρία και προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν κάθε φωνή ορθολογισμού, μετριοπάθειας, ευρωπαϊκής αισθητικής. Αξιοπρεπείς πολιτικοί και μορφωμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να υπάρξουν και να ακουστούν στο μεγάλο μας τσίρκο που άλλοτε μετατρέπεται σε αρένα και άλλοτε σε ζούγκλα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλά για «βασανισμό» (της διοίκησης της ΕΡΤ από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας) και η δήλωσή του μεταδίδεται σαν είδηση ρουτίνας, γιατί με τόσες ακρότητες που λέγονται και γίνονται στον κόσμο των «300» τίποτα δεν εντυπωσιάζει πια. Ούτε καν «οι νεκροί της ΕΡΤ».

Να βλέπουμε το κανάλι της Βουλής. Είναι βίαιο για όποιον δεν αντέχει τη σκληρή αλήθεια, ότι το πολίτευμα είναι αντιπροσωπευτικό και είμαστε αυτό που ψηφίζουμε. Είναι διδακτικό για όποιον δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και ότι δεν πρόκειται να λυθεί ο κόμπος αν δεν αλλάξουν νοοτροπίες και η ποιότητα της πολιτικής ελίτ. Είναι επώδυνο για όσους δεν έχουν ευθύνη γι αυτή την ποιότητα πολιτικού προσωπικού, για όσους δεν έχουν ψηφίσει κλόουν, τσαρλατάνους ή βλάκες.

Για να έχουμε όλη την εικόνα, να μην ξεχνάμε παρακολουθώντας τις πολύωρες εκρηκτικές συνεδριάσεις ότι, όταν κοπάσουν οι καβγάδες, δίνονται άτοκα δάνεια στους βουλευτές που δυσκολεύονται παρόλο που είναι αφορολόγητο το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών τους και ενώ διευκολύνονται με το κρατικό αυτοκίνητο, διάφορες ατέλειες, επιδόματα, υπαλλήλους – τα παρελκόμενα μιας εξουσίας που δεν θέλει να την διακόπτουν πριν ολοκληρώσει.

Πηγή: tvxs.gr

Προηγουμενο αρθρο
Αναζήτηση γυμναστή για το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης Δ. Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Επιχείρηση: Εξεταστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.