HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Βουλιάζει» στην άμμο το έργο διάνοιξης του διαύλου Λευκάδας

«Βουλιάζει» στην άμμο το έργο διάνοιξης του διαύλου Λευκάδας

Σταμάτησαν οι εργασίες. Έφυγε η βυθοκόρος

Τεράστιες οι ευθύνες των μελετητών του έργου αφού δεν προέβλεψαν το βασικό:

«που θα εναποτίθενται οι τόνοι της άμμου που όπως ήταν φυσικό θα εξέρχονταν από την εκτέλεση του έργου»

Παρά την διαβεβαίωση του βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτου προ διμήνου περίπου ότι η άμμος θα διατεθεί σε παραλίες του νησιού της Λευκάδας, μέχρι σήμερα το υπουργείο δεν έχει δώσει λύση με υπουργική απόφαση.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, εμπλοκή παρουσιάστηκε και με υπόγειο καλώδιο του ΟΤΕ που διασχίζει τον δίαυλο στην περιοχή του κάστρου κι ενάμιση μήνα τώρα δεν κατέστη δυνατή η μετακίνησή του από τον Τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό.

Η περιοχή έχει πνιγεί στον άμμο με αποτέλεσμα να απειλείται το οικοσύστημα της περιοχής, ενώ μόνο η κατασκευή του πρώτου κυματοθραύστη απαιτεί τουλάχιστον εξόρυξη επιπλέον 15.000 κυβικών μέτρων που όμως δεν υπάρχει ούτε τετραγωνικό εκατοστό της περιοχής διαθέσιμο.

Ο εργολάβος ζητά αυτοδικαίως επιπλέον χρήματα για την μεταφορά της σε άλλο σημείο κι ανήμπορος μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα, απέσυρε την μία από τις δύο βυθοκόρους αναζητώντας αλλού εργασία και κάλυψη για τη απώλεια εργατοωρών κι εσόδων.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει ενημερώνονται επί καθημερινής βάσεως τόσο ο νέος δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, όσο και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θοδωρής Χαλικιάς οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν λύση λίγο πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. Ωστόσο εκείνος που φέρει το βάρος της πολιτικής εθύνης των ενεργειών στην δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο βουλευτής Λευκάδας ειδικότερα για το σκέλος που αφορά την ολιγωρία του υπουργείου να εκδώσει την υπουργική απόφαση με την οποία θα λυθεί το ζήτημα.

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θεόδωρος Σολδάτος: Ο βουλευτής ενήργησε ώστε να μη χαθούν οι πολύτιμες για τη Λευκάδα ποσότητες άμμου …

2 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    14 Ιουλίου 2014 at 22:15 — Απάντηση

    … ΚΑΝΕΙΣ δεν έβλεπε ότι μας κλείνει ο άμμος; Όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι δεν άκουσαν τίποτα τόσα χρόνια; Τι μελέτες; Ποιος τις έκανε και ποιος τις δέχτηκε; Γιατί τόσα χρόνια δεν σκέφτηκαν τι θα γίνει; Γιατί εμείς που πάμε εκεί, το σχολιάζαμε πάντα, και πως δεν έφτασε στα αυτιά κανενός; Ότι μας στέλνει η φύση κάθε χρόνο, γιατί δεν το πηγαίναμε πάλι στ’ ανοιχτά και του χρόνου ας το ξανάστελνε έξω η θάλασσα κι εμείς πάλι το ίδιο… και αυτό το κόστος να έμπαινε στον προυπολογισμό, κάθε χρόνο; Και να το παρουσιάζουμε σαν αρετή και όχι σαν πρόβλημα; Άλλη μία απλή σκέψη, χωρίς επίσημες συνεδριάσεις. Για να δούμε, πως μας ”πνίγουν” τα προβλήματα… κι εμείς; …. Τα υπουργεία μας… τους βουλευτές μας…. την περιφέρειά μας… το κέρατό μας… Συγνώμη, αλλά είναι άδικο.-

  2. Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
    14 Ιουλίου 2014 at 21:08 — Απάντηση

    Την ευθύνη του έργου δεν έχουν οι μελετητές, αλλά η επιβλέπουσα αρχή, Δήμος ή Περιφέρεια, η οποία και έκανε αποδεκτή τη μελέτη. Επίσης, τα περί πολιτικής ευθύνης του βουλευτή είναι αστειότητες ασχέτων που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Αν το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει την όποια απόφαση απαιτείται, είναι ευθύνη του Υπουργού, αλλά και της Περιφέρειας, η οποία προφανώς δεν έκανε τίποτα εν όψει του επείγοντος χαρακτήρος του ζητήματος. Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι στη Βουλή, όχι στα Υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα λυπηθώ καθόλου αν ο κ. Σολδάτος αποτύχει να επανεκλεγεί και μαζί με αυτόν όλοι οι “συνάδελφο” του, μέλη του φαύλου και ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.