HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΒράβευση αριστούχων αποφοίτων Λυκείων και της Λευκάδας από την Eurobank

Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Λυκείων και της Λευκάδας από την Eurobank

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Ιωάννινα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Χρυσόστομος Τραϊκάπης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωαννίνων, Βασιλική Μπούμπα, Θεσπρωτίας, Δημήτριος Δημάκος, Άρτας, Αναστασία Σίμου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, ο Αντιδήμαρχος Άρτας για θέματα Παιδείας, Άθλησης και Δια Βίου Μάθησης, Χαράλαμπος Παπάζογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωαννιτών, Ελένη Βασιλείου, Ηλίας Αρλέτος, Γεωργία Γιώτη, Βασίλειος Τσαμπαλάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκάδας, Φίλιππος Κούρτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Λευκάδας, Γρηγόρης Γκογκάκης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την εκπαιδευτική κοινότητα παρέστησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων Χρήστος Μαραζόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Άρτας Κωνσταντίνος Δημητρίου και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων Ταξίαρχος Ανδρέας Παπιγκιώτης καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, ο Πατέρας Χρυσόστομος Τραϊκάπης εξέφρασε ευχές στους αριστούχους συγχαίροντάς τους για την προσπάθειά τους, καθώς και την τράπεζα Eurobank που στέκεται αρωγός της νέας γενιάς.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης συνεχάρη τους νέους που πετυχαίνουν τους στόχους τους και βελτιώνουν το μέλλον τους, αξιοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες όπως αυτή.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ηπείρου, σημείωσε ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί επιβράβευση των κόπων των παιδιών, και ένα έναυσμα για να παραμείνουν στον τόπο τους.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επεσήμανε την αξία αυτής της επιτυχίας και ευχήθηκε στους αριστούχους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, συνεχάρη τους αριστούχους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και την Τράπεζα που βοηθά την Παιδεία και τον Αθλητισμό.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας Δημήτριος Δημάκος, ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας, σημείωσε ότι οι αριστούχοι έθεσαν υψηλούς στόχους και τους κέρδισαν, δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ενώ συνεχάρη τη Eurobank για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Στη σύντομη ομιλία της, η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας Αναστασία Σίμου, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Άρτας, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και στη Eurobank που επιβραβεύει την προσπάθεια και στηρίζει την Παιδεία στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.

Στη συνέχεια, η Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννιτών και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Βασιλείου σημείωσε ότι οι νέοι είναι το λαμπρό μέλλον της χώρας μας και συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Άρτας για θέματα Παιδείας, Άθλησης και Δια Βίου Μάθησης και εκπρόσωπος του Δήμου Άρτας Χαράλαμπος Παπάζογλου δήλωσε την περηφάνεια του για τη νέα γενιά που, με κόπο, οργή και αποδοκιμασία, καταφέρνει να αριστεύει.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Λευκάδας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γρηγόρης Γκογκάκης τόνισε ότι η προσπάθεια, η συνέπεια και ο αγώνας πρέπει να επιβραβεύονται υλικά και ηθικά και συνεχάρη όσους στέκονται στο πλευρό των νέων.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές, τόνισε ότι η επιβράβευση είναι η αναγνώριση των κόπων των νέων και ευχαρίστησε την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της.

Ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σημείωσε ότι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο στέκεται δίπλα στους νέους, οι οποίοι με πίστη και προσπάθεια θα γίνουν καλοί επιστήμονες.

Από την πλευρά του, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων Χρήστος Μαραζόπουλος, εκπροσωπώντας την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, συνεχάρη τους αριστούχους, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς και τους προέτρεψε να αναζητήσουν εφόδια στην Παιδεία, την κληρονομιά και τις επιστημονικές ανακαλύψεις για να φτιάξουν το μέλλον τους.

Τέλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Άρτας Κωνσταντίνος Δημητρίου σημείωσε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Eurobank που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της μόρφωσης.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Καραβασίλης και ο Δήμαρχος Κερκυραίων Κωνσταντίνος Νικολούζος, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων Επιφάνειος Σχολή, χάρη στη Μαρία Βεατρίκη Χριστοδούλου, στο Νομό Θεσπρωτίας το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τη Θεοδώρα Μαρτίνη, στο Νομό Άρτας το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας, χάρη στον Αλέξανδρο Σκαμπαρδώνη, στο Νομό Πρέβεζας το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας για τον Χρήστο Ζώη, στο Νομό Λευκάδας το Γενικό Λύκειο Νυδρίου για τη Χριστιάννα Λεβεντοπούλου και στο Νομό Κέρκυρας το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας για τον Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο.

Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό έχει κεντρική θέση στη σταθερή και σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου μας τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Αυτά τα 12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από αυτές σφυρηλατήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εμείς στη Eurobank θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Γι αυτό δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, έλαβαν οι εξής:

1. Αρετή Βασιλείου από το Γενικό Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων
2. Ευστάθιος Γαλάζιος από το 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας
3. Σπυρίδων Ραφαήλ Γκαρτζώνης από το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας
4. Αντώνιος Ζιάβρας από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
5. Χρήστος Ζώης από το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
6. Αφροδίτη Μαρία Θεμελή από το Γενικό Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων
7. Κωνσταντίνα – Αφροδίτη Καραβασίλη – Λάμπρου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
8. Ευαγγελία Καψάλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
9. Δήμητρα Κονιδάρη από το Γενικό Λύκειο Καναλακίου Πρέβεζας
10. Σπυρίδων Κορακίδης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κασσιώπης Κέρκυρας
11. Αφροδίτη Σπυριδούλα Κορωνάκη από το Γενικό Λύκειο Αγρού Κέρκυρας
12. Νικόλαος Κοτσαρίνης από το Γενικό Λύκειο Ανέζας Άρτας
13. Αμαλία Δέσποινα Κουτσογιάννη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Γένεσις Εκπ/τήρια Ιωαννίνων
14. Αναστάσιος Κοψιδάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
15. Χριστιάνα Λεβεντοπούλου από το Γενικό Λύκειο Νυδρίου Λευκάδας

16. Αγάθη Λούβρου από το Γενικό Λύκειο Καστελλάνων Μέσης Κέρκυρας
17. Λαμπρίνα Μάγκου από το Γενικό Λύκειο Ανατολής Ιωαννίνων
18. Παναγιώτα Μακρή από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου Άρτας
19. Παναγιώτα Μαντέλου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπ/τήρια»
20. Θεοδώρα Μαρτίνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
21. Ορέστης Ιωάννης Μηλιώνης από το Γενικό Λύκειο “Ζωσιμαίας Σχολής” Ιωαννίνων
22. Δημήτριος Μήτσιος από το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρέβεζας
23. Ελένη Μήτσιου από το 9ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
24. Αλεξάνδρα Μπίζα από το Γενικό Λύκειο Κομποτίου Άρτας
25. Χρήστος Μπόβολος από το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας
26. Ιωάννης Ντακούμης από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
27. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
28. Ανδρέας Οικονομίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
29. Γεώργιος Πανάγιος από το Γενικό Λύκειο Μετσόβου
30. Μαρία Πανδή από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
31. Αντιγόνη Πίκουλη από το Γενικό Λύκειο Φιλιατών Θεσπρωτίας
32. Κωνσταντίνα Πρέντζα από το «Μαρούλειο» Γενικό Λύκειο Κατσικά Ιωαννίνων
33. Ελένη Ροντογιάννη από το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
34. Ιωάννα Σιούλα από το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
35. Αικατερίνη Σιώζου από το Γενικό Λύκειο Ανέζας Άρτας
36. Αλέξανδρος Σκαμπαρδώνης από το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας
37. Ηλίας Σουέρεφ από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
38. Λυδία Τζιατζιά από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας
39. Χριστίνα Τζίμα από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας
40. Κίμων – Γεώργιος Τσιάμης από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
41. Παναγιώτης Τσιρώνης από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
42. Παρασκευή Τσουμάνη από το Γενικό Λύκειο Λούρου Πρέβεζας
43. Σωτηρία Φατέ από το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας Ιωαννίνων
44. Κων/νος Φλίνδρης από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
45. Δήμητρα Χάσκου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Γεωργίου Σταύρου»
46. Μαρία – Βεατρίκη Χριστοδούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή»
47. Βασιλική Ψήνα από το 8ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

Πηγή: 892fm.blogspot.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Γλυκιά η νοσταλγία...
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκάδας για τις συνδέσεις ύδρευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.