HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΒρέθηκε το τρένο με χρυσό των Ναζί στην Πολωνία; (video)

Βρέθηκε το τρένο με χρυσό των Ναζί στην Πολωνία; (video)

Οι αρχές συμβουλεύουν τους «κυνηγούς» να μην πλησιάσουν

Η Πολωνία απευθύνει έκκληση σε όσους ενθουσιάστηκαν από την ιστορία με το «χρυσό» τρένο των Ναζί, να πάψουν να το αναζητούν. Οι αρχές αναφέρουν πως μάλλον έχουν εντοπίσει το τρένο στην επαρχία Wałbrzych, αφού τους έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες ένας Γερμανός κι ένας Πολωνός, οι οποίοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το βρήκαν ζητώντας 10% από τo περιεχόμενο σαν εύρετρα.

Ο υπουργός πολιτισμού δήλωσε ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή καταπατητές, τους οποίους παρακαλεί να σταματήσουν γιατί κινδυνεύουν να τραυματιστούν.

«Είμαι σίγουρος ότι το τρένο υπάρχει, αλλά ίσως περιέχει επικίνδυνο υλικό» δήλωσε ο Piotr Żuchowski, επικεφαλής εθνικής κληρονομιάς του υπουργείου. «Αυτή είναι μια έκκληση για να περιμένουν περαιτέρω έρευνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επίσημες διαδικασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια του μνημείου».

Τα τοπικά νέα αναφέρουν ότι το τρένο πιστεύεται πως είναι στρατιωτικό και εξαφανίστηκε το 1945 γεμάτο λάφυρα από την γερμανική πόλη Breslau καθώς πλησιάζαν οι Σοβιετικές Δυνάμεις.

Αναφορές λένε ότι το τρένο περιέχει μέχρι και 300 τόνους χρυσάφι, καθώς και διαμάντια, άλλους πολύτιμους λίθους και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Προηγουμενο αρθρο
«Γλέντι» φοροδιαφυγής γύρω από τα παραδοσιακά πανηγύρια!
Επομενο αρθρο
Αμμόλωσσα ώρα μηδέν [Φωτό + video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.