HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΒραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές των Λυκείων της πόλης της Λευκάδας

Βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές των Λυκείων της πόλης της Λευκάδας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Εταιρεία Λευκαδικών μελετών, έχει καθιερωθεί να απονέμεται και το βραβείο του Πέτρου και Νίτας Αργύρη στον αριστεύσαντα μαθητή των Λυκείων της πόλης.

Χτες Τετάρτη ολοκληρώθηκε το φετινό συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών που είχε θέμα: «Η εκκλησία της Λευκάδας, η κοινωνία και η τέχνη». Μετά το πέρας των εργασιών του συμποσίου, έγινε η φετινή απονομή των βραβείων στους μαθητές που αρίστευσαν τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Οι διαπρεπείς συμπατριώτες μας Πέτρος και Νίτα Αργύρη είναι μεγάλοι δωρητές της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Έχουν δημιουργήσει τμήμα Θετικών επιστημών στη Βιβλιοθήκη και είναι και οι δωρητές των βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές από το 1998. Μέχρι σήμερα έχουν βραβευτεί 20 μαθητές.

Από φέτος τα βραβεία έγιναν δυο, ένα για το αγόρι που πρωτεύει και ένα για το κορίτσι.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στον Παναγιώτη – Γιώργο Μαυρομάτη απόφοιτο του 1ου Λυκείου και στα δυο κορίτσια που ισοβάθμησαν: την Δάφνη Καραγιάννη από το 1ο Λύκειο και την Κωνσταντίνα Καραμήντζου από το Μουσικό Σχολείο.

Τις απονομές έκαναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Αθανάσιος Μελάς και ο κ. Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε βραβείο είναι 1.500 ευρώ.

Ευχόμαστε στα παιδιά καλή περαιτέρω πρόοδο.

Προηγουμενο αρθρο
Στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Η «Ωραία Ελένη» στη Λευκάδα

2 Σχόλια

  1. Βιολέττα Σάντα
    12 Αυγούστου 2016 at 19:50 — Απάντηση

    Πήρατε δυο γεγονότα άσχετα μεταξύ τους, δηλαδή την βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν από τα Λύκεια της πόλης ένα θεσμό που ισχύει από το 1998 και την ποσόστωση, δηλαδή την ξεχωριστή μεταχείριση που ζητούν οι γονείς των τελειόφοιτων για τα παιδιά τους στις πανελλήνιες εξετάσεις -λόγω σεισμού- και προσπαθείτε να τα συγκρίνετε.

    Αγαπητέ μου δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δεν το γνωρίζετε; Αλλά πέραν της βασικής αρχής της σύγκρισης που καταστρατηγείτε, λυπάμαι αλλά δεν έχετε και την ικανότητα να επιχειρηματολογήσετε. Το κείμενό σας είναι ακατάληπτο. Το άρθρο δε που διαλέξατε να γράψετε το σχόλιο σας είναι το πιο ακατάλληλο. Προσπαθείτε να μειώσετε τους αριστούχους;

    Τώρα όσον αφορά την ιστοσελίδα μας: «το σαιτ που με τόση ευκολία, ελαφρά την καρδία και χωρίς ίχνος ντροπής» όπως αναφέρετε, εδώ υπάρχει σίγουρα… χάσμα μεταξύ μας. θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε όλους ακόμα και στους ανώνυμους να εκφράζουν την άποψή τους και μάλιστα με επιχειρήματα. Αυτό για μας είναι, όχι ντροπή, αλλά τιμή και καμάρι… Αλίμονο αν σχηματίζαμε απόψεις κατά περίπτωση και κατά που φυσά ο άνεμος.Υπάρχει και τέτοια κατηγορία ανθρώπων, δεν έτυχε να το γνωρίζετε;

    Τα ερωτήματα είναι ρητορικά…

  2. Μιχάλης
    12 Αυγούστου 2016 at 18:27 — Απάντηση

    Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά!! Μπράβο τους, που οι κόποι τόσων χρόνων απέδωσαν καρπούς!
    Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς τους που σίγουρα κόπιασαν κ’αυτοί!!!
    Ίσως αυτή η βράβευση είναι και η καλύτερη απάντηση στο ίδιο το σαιτ που με τόση ευκολία,ι ελαφρά την καρδία και χωρίς ίχνος ντροπής πριν 10 ημέρες περίπου, πρόσβαλε και στιγμάτιζε αυτούς τους μαθητές, προδίκαζε το μέλλον αυτών και όλων των συμμαθητών τους, που μπορεί να μην πήραν το χρηματικό βραβείο, όμως θα πάρουν αριστεία και επαίνους, αλλά και αυτών που πασχίζουν και αγωνίζονται όλα τα χρόνια της μαθητικής τους θητείας με χαμηλότερους ίσως βαθμούς, όμως με άλλες δεξιότητες – ικανότητες.
    Αυτοί οι μαθητές και άλλοι 177, όπως και οι γονείς τους μαζί, φέτος στιγματίστηκαν (μέσα από ασύστολα ψεύδη) , από μια “άγνωστη Νεφέλη” και την συντάκτρια του σαιτ, ως τους “πιο αντιδραστικούς της Λευκαδίτικης κοινωνίας, χωμένους μέσα στις συντεχνίες, (Κάποιοι φαίνεται κρίνουν εξ’ ιδίοις).
    Άραγε εάν κάποιος από τους βραβευμένους μαθητές περάσει με ποσόστωση θα ακυρωθούν ξανά από το σαιτ και τις “Νεφέλες”;;; Και θα “ξαναφωτογραφήσουν” τους γονείς τους αυτή τη φορά με τα νέα δεδομένα της ποσόστωσης;;; Ή θα γίνει εκ νέου ξεσκαρτάρισμα, θα “ξεπατυκωθούν” οι βαθμοί και τ’απολυτήρια απ’όλες τις σχολικές χρονιές και πάλι ρατσιστικά θα κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές ανάμεσα α)στους “άριστους” που μπήκαν ΧΩΡΙΣ ποσόστωση (άρα ΑΞΙΖΟΥΝ), β)στους “άριστους” που μπήκαν ΜΕ ποσόστωση (άρα ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ), γ)στους “μέτριους” που μπήκαν ΧΩΡΙΣ την ποσόστωση (ΑΡΑ ΑΞΙΖΟΥΝ), δ)στους “μέτριους” που μπήκαν ΜΕ ποσόστωση (άρα ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ), ε)στους “κακούς” που μπήκαν ΧΩΡΙΣ την ποσόστωση (άρα ΑΞΙΖΟΥΝ), ζ)στους “κακούς” που μπήκαν με ποσόστωση (άρα ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ) και μετά θα υπάρξουν “υποκατηγορίες” α)ποιοί άριστοι και πλούσιοι με ή χωρίς ποσόστωση, β)ποιοί άριστοι και φτωχοί με ή χωρίς ποσόστωση, γ)ποιοί μέτριοι και πλούσιοι με ή χωρίς ποσόστωση, δ)ποιοί μέτριοι και φτωχοί με ή χωρίς ποσόστωση, ε)ποιοί γονείς με “ανεβασμένα” επαγγέλματα (διεκδίκησαν ή όχι την ποσόστωση), ζ)ποιοι γονείς “βιοπαλαιστές”(διεκδίκησαν ή όχι την ποσόστωση) ΑΡΑ ΑΞΙΖΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ…… και πάει λέγοντας. Άπειρες οι υποκατηγορίες τόσες όσοι και οι αριθμοί. Έχετε πολλή δουλειά ακόμη “Νεφέλες” και “αυτοαποκαλούμενοι ΜΕΣΣΙΕΣ της ΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ”. Μάλλον με την ανεργία του χειμώνα θα έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας.
    Μπράβο παιδιά που ακυρώσατε και φιμώσατε όλες τις “Νεφέλες”!!!!
    ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!! με ή χωρίς ποσόστωση, δεν έχει καμία απολύτως σημασία!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.