HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΒραδιά Λευκάδας απόψε (11/10) στη Βάρη Αττικής

Βραδιά Λευκάδας απόψε (11/10) στη Βάρη Αττικής

Συνεχίζουμε και φέτος τις θεματικές βραδιές με στόχο τη γνωριμία με την ιστορία και τη λαογραφία διάφορων περιοχών της χώρας μας.

Ξεκινάμε το Σάββατο 11 Οκτώβρη 2014 στις 8.30 μ.μ. με τη Λευκάδα, το πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου με τα σμαραγδένια νερά και την πλούσια παράδοση.

Θα γίνει προβολή και παρουσίαση των ιστορικών και λαογραφικών εκείνων στοιχείων που συγκροτούν την ιδιαίτερη ταυτότητα των Λευκαδίων από τον Γιάννη Γαντζία (Χοροδιδάσκαλο από τη Λευκάδα και εισηγητή σεμιναρίων με θέμα τη μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού) και τη Βάνα Σαλταπίδα (Μεταπτυχιακό δίπλωμα Λαογραφίας Παν/μίου Αθηνών).

Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τοπικής ενδυμασίας και γλέντι με χορούς και παραδοσιακά εδέσματα από τη Λευκάδα και όχι μόνο.

Κοντά μας θα είναι το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων με τους οποίους μας δένουν δεσμοί φιλίας μετά τη συμμετοχή μελών της Σεμέλης στο διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ της Λευκάδας τον Αύγουστο του 2014 κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Λευκαδίων.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ μαζί.

Λαογραφικός Όμιλος Βάρης “Σεμέλη”
Γληνού 1 & Βασ. Κωνσταντίνου 11, 16672 Vári, Greece

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς νέος πρόεδρος στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.